Tulumba csokoládéval bevonva, aranybarnára sült édesség

Tulumba csokoládéval

A Tulumba egy hagyományos török édesség, amelyet eredetileg olajban sütöttek, majd sziruppal vagy csokoládéval borítottak. A csokoládéval bevont változata igazi különlegesség, hiszen a ropogós külseje és a lágy belseje tökéletes kombinációt alkot. A tulumbát általában ünnepi alkalmakra készítik, és tökéletes desszertként szolgál bármilyen étkezés végén. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg fűszerezni egy kevés fahéjjal vagy vaníliával. A tulumba a török konyha egyik legismertebb édessége, amelyet sok helyen a cukrászdákban kínálnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
3200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 ml Víz
150 g Cukor
200 g Liszt
4 db Tojás
100 g Vaj
1 ek. Sütőpor
500 ml Olaj a sütéshez
200 g Csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet, cukrot és vajat egy lábasban melegítsd fel, amíg a cukor feloldódik és a vaj elolvad.

    A víz ne forrjon, mert akkor nehezen dolgozol majd a tésztával.

    2

    Add hozzá a lisztet és a sütőport, majd folyamatosan keverve főzd 2-3 percig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.

    Ez a lépés kulcsfontosságú, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos, és jól formázható legyen.

    3

    Húzd le a tésztát a tűzről, és hagyd hűlni egy kicsit. Ezután egyesével add hozzá a tojásokat, és mindegyiket alaposan dolgozd bele a tésztába.

    A tojásokat szobahőmérsékleten tartsd, így könnyebben beleolvadnak a tésztába.

    4

    Tedd a tésztát egy nyomózsákba, és a vége egy csillagcsővel készíts kis adagokat a forró olajban.

    Ha nincs nyomózsákod, egy konyhai zacskó is megfelel, aminek az egyik sarkát levágod.

    5

    Az olajat forrósítsd fel, majd a tésztát kis adagokban süsd aranybarnára. Ne süsd túl, mert akkor kemény lesz.

    Ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sok tésztát egyszerre, hogy ne csökkenjen a sütési hőmérséklet.

    6

    A kész tulumbákat papírtörlőre szedd ki, hogy a felesleges olajat felszívja.

    Ezzel elkerülheted, hogy túl olajos maradjon a kész édesség.

    7

    A csokoládét olvaszd fel vízgőz felett, majd mártsd bele a tulumbák egyik végét a csokoládéba.

    A csokoládé legyen selymes és sima, hogy könnyen bevonja a tulumbát.

    8

    Tedd a csokoládéval bevont tulumbákat egy tálcára, és hagyd, hogy a csokoládé megdermedjen.

    A csokoládé gyorsan megszilárdul, ha hűtőbe teszed a tálcát.