Tulumba klasszikus változata, sziruppal átitatva és frissen tálalva

Tulumba klasszikus változatban

A Tulumba a török konyha egyik legismertebb édessége, amelyet olajban sült tésztából készítenek, majd gazdag cukorszirupba mártanak. Az étel gazdag történettel rendelkezik, és az oszmán birodalom idejére nyúlik vissza. A tulumbák könnyűek, ropogósak kívül, de belül szaftosak és édesek. Minden falatja egy édes élményt nyújt, és a szirupban való áztatás teszi őket igazán különlegessé. Törökországban és más Közel-Keleti országokban népszerű édesség, amely különösen ünnepi alkalmakra és családi összejövetelekre készül.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Víz
200 g Cukor
50 g Vaj
200 g Liszt
4 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1000 ml Olaj
250 ml Víz a sziruphoz
200 g Cukor a sziruphoz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet, cukrot és vajat tedd egy lábasba, és forrald fel. Miután felforrt, vedd le a tűzről és add hozzá a lisztet, majd keverd össze.

    Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy a liszt ne csomósodjon.

    2

    Miután a lisztet hozzáadtad, tedd vissza a tűzhelyre, és kevergetve főzd további 3-4 percig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.

    Ez a lépés segít, hogy a tészta kellően sűrű legyen, és könnyen formázható legyen.

    3

    Hagyd hűlni a tésztát egy kicsit, majd egyesével add hozzá a tojásokat, mindig jól elkeverve, amíg teljesen beépülnek a tésztába.

    A tojásokat mindig egyesével add hozzá, hogy a tészta jól összeálljon.

    4

    A tésztát töltsd egy habzsákba, és forró olajba nyomd ki kis darabokban. Süsd aranybarnára.

    A megfelelő olajhőmérséklet nagyon fontos! Ha túl hideg, a tulumbák nem sülnek meg megfelelően, ha túl forró, megégnek.

    5

    A sziruphoz, forrald fel a vizet, cukrot és citromlét. Miután felforrt, hagyd egy kicsit hűlni.

    A citromlé segít a szirupnak, hogy kellemesebb, enyhén savanykás ízt kapjon, ami jól ellensúlyozza a tulumbák édességét.

    6

    A kész tulumbákat mártsd bele a szirupba, és hagyd őket egy kicsit szívni belőle.

    A tulumbáknak teljesen át kell ázniuk a szirupban, hogy elérjék a kívánt édes és ragacsos textúrát.