A vizet, cukrot és vajat tedd egy lábasba, és forrald fel. Miután felforrt, vedd le a tűzről és add hozzá a lisztet, majd keverd össze.
Fontos, hogy folyamatosan keverd, hogy a liszt ne csomósodjon.
Miután a lisztet hozzáadtad, tedd vissza a tűzhelyre, és kevergetve főzd további 3-4 percig, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
Ez a lépés segít, hogy a tészta kellően sűrű legyen, és könnyen formázható legyen.
Hagyd hűlni a tésztát egy kicsit, majd egyesével add hozzá a tojásokat, mindig jól elkeverve, amíg teljesen beépülnek a tésztába.
A tojásokat mindig egyesével add hozzá, hogy a tészta jól összeálljon.
A tésztát töltsd egy habzsákba, és forró olajba nyomd ki kis darabokban. Süsd aranybarnára.
A megfelelő olajhőmérséklet nagyon fontos! Ha túl hideg, a tulumbák nem sülnek meg megfelelően, ha túl forró, megégnek.
A sziruphoz, forrald fel a vizet, cukrot és citromlét. Miután felforrt, hagyd egy kicsit hűlni.
A citromlé segít a szirupnak, hogy kellemesebb, enyhén savanykás ízt kapjon, ami jól ellensúlyozza a tulumbák édességét.
A kész tulumbákat mártsd bele a szirupba, és hagyd őket egy kicsit szívni belőle.
A tulumbáknak teljesen át kell ázniuk a szirupban, hogy elérjék a kívánt édes és ragacsos textúrát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.