Tumpeng nasi uduk tálalva, frissen készítve, díszítve

Tumpeng nasi uduk (kókusztejes rizs)

A Tumpeng nasi uduk egy hagyományos indonéz étel, amelyet általában ünnepi alkalmakkor készítenek. A nasi uduk kókusztejjel főzött rizs, amely különleges aromájú és fűszeres ízeket hordoz. Az ételt gyakran tálalják egy díszes, kúpos formában, amely a Tumpeng étkezés hagyományos bemutató módja, és gyakran különféle helyi ételek kíséretében kerül az asztalra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
400 ml Kókusztej
200 ml Víz
2 levelek Citromfű
1 szál Lemongrass (citromfű szár)
1 db Fahéj
1 tk.
1 db Citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőt, majd tedd félre.

    A rizst ne hagyd ázni túl sokáig, csak gyorsan öblítsd le, hogy ne szívjon fel túl sok vizet.

    2

    Egy nagy lábasban öntsd össze a kókusztejet, a vizet, a citromfű leveleket, a fahéjat és a citromhéjat. Főzd közepes lángon, hogy a fűszerek aromája átjárja a folyadékot.

    A citromfűt és a fahéjat ne hagyd túl sokáig a főzés során, hogy elkerüld az ízek túlzott dominanciáját.

    3

    Amikor a kókusztejes keverék felforrt, tedd bele a megmosott rizst. Keverd át, majd csökkentsd a hőt, és takard le a lábast.

    A rizst alacsony lángon főzd, hogy ne égjen oda és hogy a kókusztej jól beépüljön.

    4

    Főzd a rizst körülbelül 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul és felszívja a folyadékot.

    A rizst ne keverd túl sokat főzés közben, hogy megőrizze a textúráját.

    5

    Ha elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig, majd vegyél ki a rizsből egy tálat, és formázd egy kúp alakúra.

    Ha szeretnéd, az elkészült rizst díszítheted zöldfűszerekkel vagy pirított hagymával.

    6

    Tálald az elkészült kókusztejes rizst melegen, és fogyaszd el különböző tradicionális indonéz ételekkel kísérve.

    A nasi uduk tökéletes alap étel lehet, amit húsokkal, zöldségekkel és szószokkal gazdagíthatsz.