A rizst alaposan mosd meg, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat és a keményítőt, majd tedd félre.
A rizst ne hagyd ázni túl sokáig, csak gyorsan öblítsd le, hogy ne szívjon fel túl sok vizet.
Egy nagy lábasban öntsd össze a kókusztejet, a vizet, a citromfű leveleket, a fahéjat és a citromhéjat. Főzd közepes lángon, hogy a fűszerek aromája átjárja a folyadékot.
A citromfűt és a fahéjat ne hagyd túl sokáig a főzés során, hogy elkerüld az ízek túlzott dominanciáját.
Amikor a kókusztejes keverék felforrt, tedd bele a megmosott rizst. Keverd át, majd csökkentsd a hőt, és takard le a lábast.
A rizst alacsony lángon főzd, hogy ne égjen oda és hogy a kókusztej jól beépüljön.
Főzd a rizst körülbelül 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul és felszívja a folyadékot.
A rizst ne keverd túl sokat főzés közben, hogy megőrizze a textúráját.
Ha elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig, majd vegyél ki a rizsből egy tálat, és formázd egy kúp alakúra.
Ha szeretnéd, az elkészült rizst díszítheted zöldfűszerekkel vagy pirított hagymával.
Tálald az elkészült kókusztejes rizst melegen, és fogyaszd el különböző tradicionális indonéz ételekkel kísérve.
A nasi uduk tökéletes alap étel lehet, amit húsokkal, zöldségekkel és szószokkal gazdagíthatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.