Tunnbröd teljes kiőrlésű liszttel
Hozzávalók
Allergén Információk
Elkészítés
A liszteket (teljes kiőrlésű és fehér lisztet) egy nagy tálban keverd össze. A sót és a cukrot is add hozzá.
A vízben oldd fel az élesztőt, és hagyd pihenni 5 percig, amíg habosodni nem kezd.
Az élesztős vizet és az olívaolajat öntsd a lisztes keverékhez, és kezd el összegyúrni a tésztát.
Dagaszd a tésztát 10-15 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet.
Helyezd a tésztát egy enyhén lisztezett tálba, takard le, és hagyd pihenni 1 órán át, amíg a tészta megduplázódik.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kerek lapokat.
Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángra, és süsd a tésztát egyesével 2-3 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna nem lesz.
Tálald melegen, akár önállóan, akár különféle töltelékekkel, például salátával, húsokkal vagy sajtokkal.
Hozzávalók
- 500 g Teljes kiőrlésű búzaliszt
- 200 g Fehér liszt
- 300 ml Víz
- 10 g Élesztő
- 1 tk. Só
- 1 tk. Cukor
- 2 ek. Olívaolaj