Túrós-narancsos torta tálalva

Túrós-narancsos torta

A túrós-narancsos torta egy különleges desszert, amely a túró lágy és krémes textúráját a narancs frissítő citrusos ízével ötvözi. A torta könnyed, de mégis gazdag ízvilága tökéletes választás bármely alkalomra. A narancs és túró kombinációja egy igazán különleges tortát alkot, amelyet mindenkinek el kell kóstolnia.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
120 g Cukor
500 g Túró
1 db Narancs reszelt héja
3 db Tojás
100 g Vaj
120 ml Tej
1 cs. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
100 ml Narancslé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat. A vajat olvaszd meg, a tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg! A tojásokat alaposan verd fel, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.

    2

    A lisztet, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze.

    A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet, a túrót, a reszelt narancshéjat és a narancslét. Keverd jól össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    A túrót villával törd össze, hogy ne legyen csomós a tésztában. A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled, és csak a külső, színes részét reszeld le.

    4

    A tortaformát vajazd ki és lisztezd meg, majd öntsd bele a tésztát.

    A kivajazott forma aljára sütőpapírt is tehetsz, így biztosan nem ragad le a torta.

    5

    Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a tortát 35-40 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, és ha nagyon barnulna a teteje, takard le alufóliával.

    6

    Miután megsült, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész a torta.

    A tűpróbát a torta közepén végezd el, mert ott sül meg a leglassabban.

    7

    Hagyd kihűlni a tortát, majd szeleteld fel és tálald frissen.

    A tortát rácson hagyd kihűlni, így nem fog bepárásodni az alja.