Készítsd elő a hozzávalókat. A vajat olvaszd meg, a tojásokat verd fel a cukorral és a vaníliás cukorral.
A vajat ne forrósítsd, csak olvaszd meg! A tojásokat alaposan verd fel, hogy a tészta könnyű és levegős legyen.
A lisztet, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze.
A sütőport keverd el alaposan a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a tészta.
Add hozzá a felvert tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet, a túrót, a reszelt narancshéjat és a narancslét. Keverd jól össze, hogy egy sima tésztát kapj.
A túrót villával törd össze, hogy ne legyen csomós a tésztában. A narancshéjat alaposan mosd meg, mielőtt lereszeled, és csak a külső, színes részét reszeld le.
A tortaformát vajazd ki és lisztezd meg, majd öntsd bele a tésztát.
A kivajazott forma aljára sütőpapírt is tehetsz, így biztosan nem ragad le a torta.
Előmelegített 180 fokos sütőben süsd a tortát 35-40 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, és ha nagyon barnulna a teteje, takard le alufóliával.
Miután megsült, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e. Ha a tű tisztán jön ki, akkor kész a torta.
A tűpróbát a torta közepén végezd el, mert ott sül meg a leglassabban.
Hagyd kihűlni a tortát, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A tortát rácson hagyd kihűlni, így nem fog bepárásodni az alja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.