Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra, és bélelj ki egy muffinformát papírkapszlikkal.
Ha nincs papírkapszlid, a muffinformát alaposan vajazd ki és lisztezd meg.
Egy tálban keverd össze a zabpelyhet, a sütőport és a csipet sót. Ez lesz a száraz alap.
A zabpehely lehet apró szemű vagy nagy szemű is, ízlés szerint. A só kiemeli az ízeket.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a túrót, a tejet, a mézet és a vaníliakivonatot. Keverd simára a masszát.
A túró legyen sima, krémes állagú. Ha darabos, törd át egy villával.
Fokozatosan adagold a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze alaposan, amíg egynemű tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók éppen eltűnnek. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.
Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, körülbelül háromnegyedig, hogy maradjon hely a növekedésnek.
Használj fagyiskanalat a muffinformák egyenletes megtöltéséhez.
Süsd a muffinokat 20-25 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy elkészültek-e.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a muffinokra. Ha a tűpróba során a tű tisztán jön ki, a muffinok megsültek.
Hagyd a muffinokat pár percig hűlni a formában, majd helyezd őket rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
A rácson való hűtés megakadályozza, hogy a muffinok alja bepárásodjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.