TĂșrĂłs zabpelyhes pite tĂĄlalva

TĂșrĂłs zabpelyhes pite

A tĂșrĂłs zabpelyhes pite egy könnyed Ă©s egĂ©szsĂ©ges desszert, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs reggelire vagy uzsonnĂĄra. A zabpehely Ă©s a tĂșrĂł kombinĂĄciĂłja gazdag textĂșrĂĄt Ă©s krĂ©mes Ă­zt biztosĂ­t, mĂ­g a citromhĂ©j Ă©s a vanĂ­lia frissessĂ©get kölcsönöz az Ă©dessĂ©gnek. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs, ha egĂ©szsĂ©gesebb Ă©dessĂ©gre vĂĄgysz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 200 g Zabpehely
⭕ 100 g Liszt
⭕ 100 g Vaj
⭕ 120 g Cukor
⭕ 3 db Tojás
⭕ 300 g TĂșrĂł
⭕ 100 g Tejföl
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 5 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 db CitromhĂ©j (reszelt)
⭕ 20 g Porcukor (tálaláshoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s vajazz ki egy közepes mĂ©retƱ tepsit.

    A tepsit alaposan vajazd ki, hogy a pite ne ragadjon le. Szórd meg kevés liszttel a kivajazott tepsit.

    2

    Egy tĂĄlban keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a sĂŒtƑport Ă©s a reszelt citromhĂ©jat.

    A citromhĂ©j frissessĂ©get kölcsönöz a pitĂ©tnek. Ügyelj, hogy csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©t reszeld le, a fehĂ©r keserƱ.

    3

    Egy måsik tålban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzå a tojåsokat egyenként.

    A vaj legyen szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ, hogy könnyen habosĂ­thatĂł legyen. A tojĂĄsokat egyenkĂ©nt add hozzĂĄ, Ă©s keverd el alaposan mindegyik utĂĄn.

    4

    Add hozzå a szåraz hozzåvalókat a vajas keverékhez, és keverd simåra.

    A szåraz hozzåvalókat fokozatosan adagold a vajas keverékhez, hogy ne csapódjon ki a tészta.

    5

    A tĂșrĂłt keverd össze a tejföllel, a vanĂ­liĂĄs cukorral Ă©s egy tojĂĄssal, hogy sima töltelĂ©ket kapj.

    A tĂșrĂł legyen krĂ©mes ĂĄllagĂș. Ha darabos, törd ĂĄt egy villĂĄval vagy hasznĂĄld botmixerrel.

    6

    SimĂ­tsd a zabpelyhes tĂ©szta felĂ©t a tepsi aljĂĄra, majd egyenletesen kend rĂĄ a tĂșrĂłs töltelĂ©ket.

    A tésztåt egyenletesen oszlasd el a tepsi aljån. Ha ragad, nedves kézzel segíthetsz.

    7

    Terítsd rå a maradék tésztåt a töltelék tetejére, és simítsd el.

    A maradĂ©k tĂ©sztĂĄt morzsold a töltelĂ©k tetejĂ©re, vagy nyĂșjtsd ki vĂ©konyra, Ă©s Ășgy helyezd rĂĄ.

    8

    SĂŒsd a pitĂ©t 35-40 percig, amĂ­g aranybarna nem lesz a teteje.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, ezĂ©rt figyelj a pitĂ©t. Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    9

    HƱtsd le a pitĂ©t, szĂłrd meg porcukorral, Ă©s szeleteld fel tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A pitĂ©t hagyd teljesen kihƱlni, mielƑtt felszeleteled, mert melegen könnyen szĂ©tesik.