Készítsd elő a hozzávalókat. A mandulalisztet és a porcukrot egy tálban szitáld át, hogy ne maradjanak csomók.
A macaron készítésénél a pontos mérés és a csomómentes alapanyagok kulcsfontosságúak a sikerhez.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és használj tiszta, zsírmentes edényt a felveréshez. A cukrot fokozatosan add hozzá, hogy a hab stabil maradjon.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keverést lentről felfelé végezd, és csak addig keverd, amíg az alapanyagok össze nem állnak. A túlkeverés lapos macaronokat eredményez.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj sablont a korongok egyforma méretének biztosításához.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
Ez a pihentetés elengedhetetlen a macaronokra jellemző "láb" kialakulásához.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg a macaronok. Ha a macaronok könnyen leválnak a sütőpapírról, akkor megsültek.
A tölteléket készítsd el: a caramel szószt keverd össze a tejszínnel, majd egy keverőedényben verd habbá.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen.
A tejcsokoládét olvaszd fel, majd keverd a mogyoróvajjal, hogy sima és krémes tölteléket kapj.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel óvatosan, nehogy megégjen.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés megakadályozza, hogy a töltelék túl folyékony legyen a macaronok megtöltésekor.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket ne vidd túl a macaron szélére, mert akkor összenyomódhat.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés elengedhetetlen, hogy a macaronok ízei összeérjenek, és a tésztájuk is megpuhuljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.