Uborkás-mentás raita, görög joghurttal és friss mentával

Uborkás-mentás raita

A raita az indiai konyha egyik elengedhetetlen kísérője, amely joghurt alapú étel, gyakran uborkával és fűszerekkel készítik. Az uborkás-mentás változata egy friss, hűsítő étel, amely tökéletes a fűszeres curryk és más erőteljes ízű ételek mellé. Az uborka és a friss menta adja meg ezt a különleges frissítő ízt, amely kiegészíti a nehéz ételek fűszerességét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Görög joghurt
1 db Uborka
2 ek. Friss menta
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Olívaolaj
1 tk. Lemon

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkát hámozd meg, majd reszeld le apróra.

    Ha szeretnéd, a reszelés után az uborkát tedd egy konyharuhába, és nyomd ki belőle a felesleges vizet.

    2

    A joghurtot tedd egy tálba, majd keverd hozzá a reszelt uborkát.

    Használj friss görög joghurtot a legjobb textúrához.

    3

    Apróra vágd fel a friss mentát és a fokhagymát, majd add hozzá a joghurthoz.

    Ha szereted a menta ízét, bátran adj hozzá több friss mentát!

    4

    Ízesítsd sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal.

    A bors fűszeres aromája és az olívaolaj simasága tökéletesen kiegészíti a raita ízét.

    5

    Csepegtess egy kis citromlevet a raitára, hogy frissebb legyen az íze.

    A citromlé hozzáadása még frissebbé és élénkebbé teszi az ízeket.

    6

    Alaposan keverd össze, majd tálald hidegen.

    A raita a legfinomabb, ha legalább 30 percig hűtőben pihen, hogy az ízek összeérjenek.