Umeboshi tálon, shiso levéllel díszítve

Umeboshi

Az umeboshi egy tradicionális japán étel, amelyet friss ume szilvából készítenek. Az ume egy savanykás szilva, amelyet sóval és shiso levelekkel fermentálnak, hogy gazdag, savanykás ízt kapjon. Az umeboshi gyakran kíséri az étkezéseket Japánban, és nemcsak frissítő, hanem egészséges kiegészítője is lehet az étkezésnek. Az umeboshi tápláló és élénkítő hatással van a testre, miközben hozzáad egy különleges karaktert az étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Ume gyümölcs (japán szilva)
40 g
50 ml Saké
50 ml Rizsecet
5 db Shiso levél (vörös perilla)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ume gyümölcsöket alaposan mosd meg, majd távolítsd el a magokat.

    Az ume gyümölcsöket érett állapotban válaszd, mivel az ízük intenzívebb lesz.

    2

    A gyümölcsöket tedd egy tiszta tálba, és szórd meg a sóval.

    A só mennyisége döntő, mivel az egész folyamat alapját képezi.

    3

    Ezután egy tiszta súlyt helyezz a gyümölcsök tetejére, hogy préselni kezdjék őket.

    Használj nehéz súlyt, hogy biztosan kinyomja a levet, így a fermentálási folyamat megfelelően zajlik le.

    4

    Hagyj mindent állni 4-5 napig, amíg a gyümölcsök levet engednek, és a só teljesen feloldódik.

    Ez az időszak segít a megfelelő fermentálódásban, a folyamatot időnként ellenőrizheted.

    5

    Miután a levet kiengedte, a szirupot öntsd le, és forrald fel a sakét és a rizsecetet, majd öntsd vissza a szirupot.

    A rizsecet és a saké egyensúlya hozzáadja a savanykás ízt, ami jellemző az umeboshira.

    6

    Helyezd vissza a gyümölcsöket a tálba, és tedd bele a shiso leveleket a színesítéshez.

    A shiso levél nemcsak színt ad, hanem egyedülálló ízt is kölcsönöz az umeboshinak.

    7

    Tartsd a gyümölcsöket napfénytől védett helyen, és hagyd pihenni 1-2 hétig.

    Ez a pihenő idő segít az ízek és a fermentálás tökéletes összhangjában.