Az ume gyümölcsöket alaposan mosd meg, majd távolítsd el a magokat.
Az ume gyümölcsöket érett állapotban válaszd, mivel az ízük intenzívebb lesz.
A gyümölcsöket tedd egy tiszta tálba, és szórd meg a sóval.
A só mennyisége döntő, mivel az egész folyamat alapját képezi.
Ezután egy tiszta súlyt helyezz a gyümölcsök tetejére, hogy préselni kezdjék őket.
Használj nehéz súlyt, hogy biztosan kinyomja a levet, így a fermentálási folyamat megfelelően zajlik le.
Hagyj mindent állni 4-5 napig, amíg a gyümölcsök levet engednek, és a só teljesen feloldódik.
Ez az időszak segít a megfelelő fermentálódásban, a folyamatot időnként ellenőrizheted.
Miután a levet kiengedte, a szirupot öntsd le, és forrald fel a sakét és a rizsecetet, majd öntsd vissza a szirupot.
A rizsecet és a saké egyensúlya hozzáadja a savanykás ízt, ami jellemző az umeboshira.
Helyezd vissza a gyümölcsöket a tálba, és tedd bele a shiso leveleket a színesítéshez.
A shiso levél nemcsak színt ad, hanem egyedülálló ízt is kölcsönöz az umeboshinak.
Tartsd a gyümölcsöket napfénytől védett helyen, és hagyd pihenni 1-2 hétig.
Ez a pihenő idő segít az ízek és a fermentálás tökéletes összhangjában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.