A basmati rizst alaposan mosd át hideg vízben, amíg a lefolyó víz tiszta nem lesz. Ez segít, hogy a szemek pergősek maradjanak.
A basmati rizs különösen igényli az alapos mosást a pergősség érdekében.
Forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót és a rizst.
A só segít kiemelni a rizs ízét.
Főzd közepes lángon 12-15 percig, amíg az összes folyadékot felszívja a rizs.
Fontos, hogy a rizs az összes vizet felszívja, de ne égjen le. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.
Kapcsold le a hőt, és keverd bele a vajat, hogy a rizs krémes és ízletes legyen.
A vajtól lesz igazán krémes a rizs, de ne spórolj vele.
Hagyd állni 5 percig, majd szórd meg friss petrezselyemmel és fekete borssal, majd tálald melegen.
A pihentetés után lazítsd fel a rizst egy villával, hogy még pergősebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.