Vajrizs tálalva

Vajrizs

A vajrizs az egyik legegyszerűbb, mégis legízletesebb köret, amelyet bármilyen főétel mellé tálalhatunk. A vaj gazdag íze tökéletesen kiegészíti a pergősen főtt basmati rizst, míg a friss petrezselyem egy kis üdeséget ad az ételhez. Képzeld el, ahogy a frissen olvadó vaj lágyan bevonja a meleg rizsszemeket, miközben a fekete bors enyhe csípőssége tökéletes kontrasztot ad. Ez az étel önmagában is élvezhető, de bármilyen szaftos fogással kiváló párosítás lehet.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
600 ml Víz
50 g Vaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A basmati rizst alaposan mosd át hideg vízben, amíg a lefolyó víz tiszta nem lesz. Ez segít, hogy a szemek pergősek maradjanak.

    A basmati rizs különösen igényli az alapos mosást a pergősség érdekében.

    2

    Forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót és a rizst.

    A só segít kiemelni a rizs ízét.

    3

    Főzd közepes lángon 12-15 percig, amíg az összes folyadékot felszívja a rizs.

    Fontos, hogy a rizs az összes vizet felszívja, de ne égjen le. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.

    4

    Kapcsold le a hőt, és keverd bele a vajat, hogy a rizs krémes és ízletes legyen.

    A vajtól lesz igazán krémes a rizs, de ne spórolj vele.

    5

    Hagyd állni 5 percig, majd szórd meg friss petrezselyemmel és fekete borssal, majd tálald melegen.

    A pihentetés után lazítsd fel a rizst egy villával, hogy még pergősebb legyen.