Vaníliakrémes torta tálalva

Vaníliakrémes torta

A vaníliakrémes torta a klasszikus édességek egyike, amelyet a lágy piskóta és a krémes vanília íze tesz igazán különlegessé. Ez a desszert tökéletes választás születésnapokra, családi összejövetelekre vagy különleges alkalmakra, amikor igazán lenyűgöző tortát szeretnénk kínálni. A friss gyümölcsökkel díszített torta nemcsak ízletes, hanem látványos is, így garantáltan a figyelem középpontjába kerül az asztalon.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Vaj
100 ml Tej
10 g Sütőpor
10 ml Vanília kivonat
200 ml Tejszín
40 g Vaníliás pudingpor
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes eredményhez. A sütőpapír segítségével könnyen ki tudod majd venni a tortát a formából.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.

    A sütőport keverd alaposan a liszthez, hogy egyenletesen eloszoljon, és a tészta szép magas legyen.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és keverd el alaposan mindegyik után.

    4

    Keverd bele a vanília kivonatot és a tejet, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz hozzávalókat óvatosan forgasd bele a nedvesekbe, hogy ne törjön össze a hab. Ne keverd túl a tésztát.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, a tészta megsült.

    6

    Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vízszintesen vágd ketté.

    A tortát hagyd teljesen kihűlni, mielőtt kettévágod, hogy ne törjön össze. Használj éles, hosszú kést a vágáshoz.

    7

    Készítsd el a vaníliakrémet: főzd meg a vaníliás pudingot a csomagolás utasítása szerint, majd hagyd hűlni.

    A pudingot főzd sűrűre, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a tejszínhez kevernéd, különben elfolyósodik a krém.

    8

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan keverd össze a kihűlt pudinggal és a porcukorral.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A pudingot óvatosan forgasd a tejszínhabba, hogy ne törjön össze.

    9

    Kend meg az alsó tortaréteget a vaníliakrémmel, majd helyezd rá a felső réteget, és vond be a tortát a maradék krémmel.

    A krémet egyenletesen kend el a tortalapokon. Ha szeretnéd, locsolhatsz a lapokra egy kevés tejet vagy rumot, hogy még szaftosabb legyen.

    10

    Díszítsd a tortát tejszínhabbal vagy friss gyümölcsökkel, és hűtsd legalább 1 órán át tálalás előtt.

    A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni. A díszítéshez használj szezonális gyümölcsöket vagy csokoládéforgácsot.