Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes eredményhez. A sütőpapír segítségével könnyen ki tudod majd venni a tortát a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sütőport.
A sütőport keverd alaposan a liszthez, hogy egyenletesen eloszoljon, és a tészta szép magas legyen.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat egyenként.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyenként add hozzá, és keverd el alaposan mindegyik után.
Keverd bele a vanília kivonatot és a tejet, majd lassan forgasd bele a száraz hozzávalókat, hogy sima tésztát kapj.
A száraz hozzávalókat óvatosan forgasd bele a nedvesekbe, hogy ne törjön össze a hab. Ne keverd túl a tésztát.
Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt tű tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, a tészta megsült.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vízszintesen vágd ketté.
A tortát hagyd teljesen kihűlni, mielőtt kettévágod, hogy ne törjön össze. Használj éles, hosszú kést a vágáshoz.
Készítsd el a vaníliakrémet: főzd meg a vaníliás pudingot a csomagolás utasítása szerint, majd hagyd hűlni.
A pudingot főzd sűrűre, és hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a tejszínhez kevernéd, különben elfolyósodik a krém.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan keverd össze a kihűlt pudinggal és a porcukorral.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A pudingot óvatosan forgasd a tejszínhabba, hogy ne törjön össze.
Kend meg az alsó tortaréteget a vaníliakrémmel, majd helyezd rá a felső réteget, és vond be a tortát a maradék krémmel.
A krémet egyenletesen kend el a tortalapokon. Ha szeretnéd, locsolhatsz a lapokra egy kevés tejet vagy rumot, hogy még szaftosabb legyen.
Díszítsd a tortát tejszínhabbal vagy friss gyümölcsökkel, és hűtsd legalább 1 órán át tálalás előtt.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni és az ízeknek összeérni. A díszítéshez használj szezonális gyümölcsöket vagy csokoládéforgácsot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.