A rizst alaposan mosd meg, majd tedd egy lábasba a vízzel és tejjel. A vaníliarudat félbe vágva vedd ki a magokat, és add hozzá a rizshez.
A rizs alapos mosása segít eltávolítani a kemikáliákat és a fölösleges keményítőket.
Keverd hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, majd forrald fel az egészet.
A só egy kis extra ízt ad a congee-nek, és kiegyensúlyozza az édességet.
Amint felforr, vedd le a lángot alacsonyra, és főzd 20-25 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a tej besűrűsödik.
Folyamatosan keverd a rizst, hogy elkerüld a leégést, és hogy a tej egyenletesen sűrűsödjön.
Miután a congee elkészült, tálald frissen. Ha szeretnéd, szórhatsz rá friss gyümölcsöt, mint banánt, epret vagy mangót.
A friss gyümölcs segít kiemelni a vanília édes ízét, és extra frissességet ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.