Vaníliás Congee friss gyümölcsökkel tálalva

Vaníliás Congee

A congee egy hagyományos kínai étel, amelyet régóta reggelire fogyasztanak. Az étel lényege a sűrű rizses leves, amelyet különböző ízesítésekkel lehet készíteni, mint például sóval, édesítővel, vagy akár húsokkal is. A vaníliás változata különleges és édes ízével ideális étel reggelire vagy desszertként. A friss gyümölcs hozzáadása egy különleges frissességet ad az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Rizs
400 ml Tej
200 ml Víz
2 ek. Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
1 csipet
1 db Friss vaníliás rúd
100 g Friss gyümölcs (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd tedd egy lábasba a vízzel és tejjel. A vaníliarudat félbe vágva vedd ki a magokat, és add hozzá a rizshez.

    A rizs alapos mosása segít eltávolítani a kemikáliákat és a fölösleges keményítőket.

    2

    Keverd hozzá a cukrot, vaníliás cukrot és a csipet sót, majd forrald fel az egészet.

    A só egy kis extra ízt ad a congee-nek, és kiegyensúlyozza az édességet.

    3

    Amint felforr, vedd le a lángot alacsonyra, és főzd 20-25 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a tej besűrűsödik.

    Folyamatosan keverd a rizst, hogy elkerüld a leégést, és hogy a tej egyenletesen sűrűsödjön.

    4

    Miután a congee elkészült, tálald frissen. Ha szeretnéd, szórhatsz rá friss gyümölcsöt, mint banánt, epret vagy mangót.

    A friss gyümölcs segít kiemelni a vanília édes ízét, és extra frissességet ad az ételnek.