Vaníliás-fahéjas felfújt tálalva

Vaníliás-fahéjas felfújt

A vaníliás-fahéjas felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a fahéj meleg, aromás ízét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A fahéj és a csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Fahéj
100 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
200 ml Tej
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A fahéjat és a csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A fahéjat érdemes frissen őrölni a legjobb íz eléréséhez.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

    Addig keverd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    Ha a tej túl forró, hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojássárgájához öntöd.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    A vízfürdő helyett mikróban is felolvaszthatod a csokoládét, de figyelj, hogy ne égesd meg.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A tojásfehérjét lassan, több részletben forgasd a csokoládés masszába, hogy a hab ne törjön össze.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a liszt el nem keveredik.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.

    A forma aljára tehetsz sütőpapírt is, hogy biztosan ne ragadjon le.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ellenőrizd tűpróbával, hogy megsült-e a belseje.

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen, és szórj egy kevés fahéjat a tetejére.

    Porcukorral is megszórhatod a tetejét.