Egy kis lábasban melegítsd fel a mézet alacsony lángon, amíg folyékony és könnyen keverhető lesz. Ne forrald fel!
A méz melegítése segít, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval.
Egy tálban keverd össze a meleg mézet a kondenzált tejjel, a vanília kivonattal és egy csipet tengeri sóval.
A tengeri só kiemeli az édes ízeket.
Egy nagy tálban verd fel a tejszínt habbá, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény, csak közepesen lágy állagot kapj.
A túl kemény habot nehezebb lesz összekeverni a többi hozzávalóval.
Óvatosan forgasd össze a felvert tejszínt a mézes keverékkel, hogy egyenletes és krémes textúrát kapj.
A tejszínt óvatosan forgasd össze, hogy ne törjön össze, és a fagylalt könnyű maradjon.
Öntsd a keveréket egy légmentesen zárható edénybe, és helyezd a mélyhűtőbe legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen meg nem dermed.
A légmentesen zárható edény megakadályozza a fagyasztószagok átvételét és a jégkristályok képződését.
Tálalás előtt hagyd a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
A fagylalt könnyebben kanalazható, ha kicsit felenged.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.