Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe 5 percre, hogy megpuhuljanak.
Ne áztasd a zselatint túl sokáig, mert elolvadhat.
Egy lábosban melegítsd fel a tejszínt, a tejet és a cukrot közepes lángon, de ne forrald fel.
A tejszínt és a tejet folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.
Vágd félbe a vaníliarudat, kapard ki a magokat, és add mindkettőt a tejszínes keverékhez.
Ha nincs vaníliarud, használhatsz vanília kivonatot is.
Vegyél ki egy kevés meleg tejszínes keveréket, és keverd el benne az alaposan kinyomkodott zselatinlapokat, majd öntsd vissza a főzőedénybe, és jól keverd el.
Fontos, hogy a zselatint alaposan kinyomkodd, mielőtt a tejszínes keverékhez adod, különben csomós lesz a panna cotta.
Szűrd át a keveréket egy finom szitán, hogy a vaníliarúd darabjait eltávolítsd.
Ez a lépés biztosítja, hogy a panna cotta sima és krémes legyen.
Öntsd a panna cottát kis poharakba vagy formákba, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.
A panna cottát legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakára hűtsd, hogy teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt díszítsd friss gyümölcsökkel, bogyós gyümölcsökkel vagy gyümölcsöntettel.
A panna cottát tálalás előtt néhány percre tedd forró vízbe, hogy könnyebben kifordítsd a formából.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.