Készítsd elő az összes hozzávalót. A szarvasgombát apróra vágd, a csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.
A szarvasgombát nagyon vékony szeletekre vágd, hogy az íze jobban érvényesüljön.
A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a szarvasgombával.
A szarvasgomba olaj is használható az íz fokozására.
A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.
A tej ne legyen forró, mert megfőzheti a tojássárgáját. A langyos hőmérséklet ideális.
A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.
Ügyelj rá, hogy a vízfürdőben a tál alja ne érjen a vízhez, mert a csokoládé könnyen megéghet. Használj jó minőségű csokoládét a legjobb íz érdekében.
A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.
A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha egy csipet sót adsz hozzá verés közben. A habot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze, és a massza levegős maradjon.
A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.
A liszt átszitálása megakadályozza a csomók kialakulását, és könnyebb elkeverni a masszában. Ne keverd túl, csak addig, amíg a liszt el nem tűnik.
A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.
A formát alaposan vajazd ki, hogy a felfújt ne ragadjon le. Szórhatsz bele egy kevés kakaóport is a vajazás után.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.
Fontos, hogy a sütő megfelelően legyen előmelegítve. Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a felfújt összeeshet. A sütési idő a sütődtől függően változhat, figyelj rá!
Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.
A felfújt a legjobb melegen, közvetlenül a sütés után. Tálalás előtt szórhatsz rá porcukrot vagy kakaóport.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.