Vaníliás-szarvasgombás felfújt tálalva

Vaníliás-szarvasgombás felfújt

A vaníliás-szarvasgombás felfújt egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag ízét és a szarvasgomba különleges, földes ízét ötvözi. A felfújt francia eredetű, és azóta számos nemzet konyhájában elterjedt. A szarvasgomba és a csokoládé tökéletes harmóniát alkotnak, így egy igazán gazdag és ínycsiklandó desszertet hozva létre. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, például romantikus vacsorákra vagy gasztronómiai rendezvényekre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 cs. Vaníliás cukor
2 g Szarvasgomba
100 g Csokoládé
4 db Tojás
80 g Cukor
50 g Liszt
200 ml Tej
30 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A szarvasgombát apróra vágd, a csokoládét törd kisebb darabokra, a tojásokat válaszd szét, a tojásfehérjét egy tiszta tálba tedd.

    A szarvasgombát nagyon vékony szeletekre vágd, hogy az íze jobban érvényesüljön.

    2

    A tojássárgáját keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a szarvasgombával.

    A szarvasgomba olaj is használható az íz fokozására.

    3

    A tejet öntsd egy lábasba, és közepes lángon melegítsd fel, hogy langyos legyen, majd öntsd a tojássárgájás keverékhez.

    A tej ne legyen forró, mert megfőzheti a tojássárgáját. A langyos hőmérséklet ideális.

    4

    A csokoládét és a vajat tedd egy kis tálba, majd olvaszd fel vízfürdőn. Amikor a csokoládé felolvadt, öntsd a tojássárgájás keverékhez, és jól keverd el.

    Ügyelj rá, hogy a vízfürdőben a tál alja ne érjen a vízhez, mert a csokoládé könnyen megéghet. Használj jó minőségű csokoládét a legjobb íz érdekében.

    5

    A tojásfehérjét verj fel kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a csokoládés masszába.

    A tojásfehérje akkor lesz igazán kemény, ha egy csipet sót adsz hozzá verés közben. A habot óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze, és a massza levegős maradjon.

    6

    A lisztet szitáld át, és fokozatosan add hozzá a csokoládés masszához. Keverd jól össze.

    A liszt átszitálása megakadályozza a csomók kialakulását, és könnyebb elkeverni a masszában. Ne keverd túl, csak addig, amíg a liszt el nem tűnik.

    7

    A felfújt formáját vajazd ki, majd öntsd bele a masszát.

    A formát alaposan vajazd ki, hogy a felfújt ne ragadjon le. Szórhatsz bele egy kevés kakaóport is a vajazás után.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a felfújt szépen megemelkedik és aranybarnára sül.

    Fontos, hogy a sütő megfelelően legyen előmelegítve. Sütés közben ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert a felfújt összeeshet. A sütési idő a sütődtől függően változhat, figyelj rá!

    9

    Miután kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd tálald melegen.

    A felfújt a legjobb melegen, közvetlenül a sütés után. Tálalás előtt szórhatsz rá porcukrot vagy kakaóport.