Vatapá de peixe com castanha de caju, hal kókusztejben és kesudióval

Vatapá de peixe com castanha de caju

A Vatapá de peixe com castanha de caju egy híres brazil étel, amelyet hal, kókusztej, és kesudió kombinálásával készítenek. Az étel hagyományosan Bahía régióból származik, és az édes, krémes kókusztej és a ropogós kesudió kiválóan illik a lágy halhúshoz. Az étel gazdag, ínycsiklandó, és tökéletes választás egy autentikus brazil vacsorához. A kesudió adja a textúrát és egy kis extra ízt, miközben a koriander frissességet biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér hal (pl. tilápia vagy tőkehal)
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
200 ml Kókusztej
100 g Cashew dió (kesudió)
1 tk. Pörkölt fűszerkeverék (például curry vagy garam masala)
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat darabokra vágd, majd sózd és borsozd. Tedd félre.

    A halat érdemes előre besózni, hogy jobban átjárja az íz, mielőtt a fűszerekkel elkevered.

    2

    Hevíts egy serpenyőt az olívaolajjal, és add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagyma és gyömbér egyedi aromákat adnak az ételnek, így ügyelj, hogy ne égjenek meg!

    3

    Add hozzá a halat a serpenyőbe, és pirítsd meg, amíg a hal könnyen szét nem esik.

    Ne süsd túl a halat, mert akkor túlságosan száraz lesz. Csak addig süsd, amíg a hús könnyen szétválik.

    4

    A kókusztejet öntsd a serpenyőbe a halhoz, majd keverd hozzá a pörkölt fűszerkeveréket és a citromlevet. Keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej krémes állagot ad a szósznak, és segít abban, hogy az étel szaftos maradjon.

    5

    A kesudiót apróra vágd, és add hozzá a halas keverékhez. Főzd még 5-7 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

    A kesudió extra textúrát és gazdag ízt ad a ételnek. Ha szeretnéd, pörköld meg a diót először, hogy intenzívebb legyen az íze.

    6

    Szórd meg friss korianderrel és az ételt tálald rizs vagy friss kenyér mellett.

    A koriander friss íze nagyszerűen illik a gazdag szószhoz, és frissíti az ételt.