A halat darabokra vágd, majd sózd és borsozd. Tedd félre.
A halat érdemes előre besózni, hogy jobban átjárja az íz, mielőtt a fűszerekkel elkevered.
Hevíts egy serpenyőt az olívaolajjal, és add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagyma és gyömbér egyedi aromákat adnak az ételnek, így ügyelj, hogy ne égjenek meg!
Add hozzá a halat a serpenyőbe, és pirítsd meg, amíg a hal könnyen szét nem esik.
Ne süsd túl a halat, mert akkor túlságosan száraz lesz. Csak addig süsd, amíg a hús könnyen szétválik.
A kókusztejet öntsd a serpenyőbe a halhoz, majd keverd hozzá a pörkölt fűszerkeveréket és a citromlevet. Keverd jól össze, hogy az ízek összeérjenek.
A kókusztej krémes állagot ad a szósznak, és segít abban, hogy az étel szaftos maradjon.
A kesudiót apróra vágd, és add hozzá a halas keverékhez. Főzd még 5-7 percig, amíg az ízek jól összeérnek.
A kesudió extra textúrát és gazdag ízt ad a ételnek. Ha szeretnéd, pörköld meg a diót először, hogy intenzívebb legyen az íze.
Szórd meg friss korianderrel és az ételt tálald rizs vagy friss kenyér mellett.
A koriander friss íze nagyszerűen illik a gazdag szószhoz, és frissíti az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.