Vattayappam kókuszreszelékkel tálalva

Vattayappam

A vattayappam egy hagyományos dél-indiai édesség, amelyet a különleges rizslisztből készült tésztából készítenek. Az étel pufók, puha textúrája és gazdag kókusz íze rendkívül népszerű a dél-indiai konyhában, és gyakran tálalják különféle ünnepi alkalmakra. A kókuszreszelék hozzáadása különlegessé teszi, és fokozza az édesség gazdag ízét. A vattayappam a fűszeres és édes ízek kombinációja, amely igazi ínycsiklandó élményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
1 tk. Szárított élesztő
150 ml Tej
100 ml Kókusztej
1 csipet
100 ml Víz
2 ek. Kókuszreszelék
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 10-15 percig, amíg felfut az élesztő.

    Ha az élesztő nem kezd el habzani, akkor valószínűleg már nem friss, és érdemes újat használni.

    2

    A rizslisztet, a kókusztejet, a sót, vaníliás cukrot és a tej felét keverd egy nagy tálba.

    A rizsliszt a tészta alapja, és segít, hogy a vattayappam finom, puha és könnyed legyen.

    3

    Add hozzá az élesztős keveréket a rizsliszthez, majd jól keverd össze. A tésztának egy enyhén folyós állagú masszát kell alkotnia.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy megfelelő állagot kapj.

    4

    Takarj le egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen 1-2 órán keresztül kelni, amíg a tészta duplájára nő.

    A tészta gyorsan kel, ha meleg helyen hagyod, például a sütőt, amit előzőleg 40°C-ra melegítettél.

    5

    Miután a tészta megkelt, egy kicsit keverd át, majd öntsd bele a kókuszreszeléket és a maradék tejet. Keverd össze, hogy egy sima tésztát kapj.

    A kókuszreszelék segít gazdagabbá tenni az ízt és egy kis textúrát ad a süteménynek.

    6

    A tésztát öntsd egy enyhén olajozott, kerek formába, és hagyd még 20-30 percig pihenni, hogy újra keljen egy kicsit.

    Használhatsz párolóedényt is, hogy egy lágyabb, pufibb állagot kapj a végén.

    7

    Gőzöld a tésztát 20-25 percig, amíg a vattayappam puha és átsült. Ha kész, vedd le a formából, és hagyd kicsit hűlni.

    Ne hagyd túl sokáig a gőzben, hogy ne száradjon ki a tészta, hanem megőrizze a puha állagát.

    8

    Tálald melegen, és élvezd a finom, kókuszos, puha vattayappamot!