A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, hogy egyenletesen süljenek meg.
Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd a hagymát 2-3 percig, amíg üveges lesz.
Alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz.
A brokkolit vágd kisebb darabokra, majd add a lábasba.
A brokkoli torzsáját is felhasználhatod, csak vágd apróbb darabokra, és főzd tovább.
Öntsd fel a zöldségalaplével, majd főzd közepes lángon 15 percig, amíg a brokkoli megpuhul.
Ha nincs zöldségalapléd, használhatsz vizet is, de a leves íze kevésbé lesz intenzív.
Adj hozzá sót, borsot és szerecsendiót, majd egy botmixer segítségével turmixold simára.
A szerecsendió elhagyható, de nagyon jól illik a brokkolihoz.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd el alaposan.
A kókusztejetől a leves krémesebb és édeskésebb lesz. Ha nem szereted a kókusztejet, használhatsz más növényi tejet is.
Locsold meg citromlével, hogy friss ízt kapjon, majd tálald pirított napraforgómaggal megszórva.
A citromlé helyett használhatsz lime-ot is. A pirított napraforgómag helyett használhatsz más magvakat is, például tökmagot vagy szezámmagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.