Vegán brokkolikrémleves tálalva pirított napraforgómaggal

Vegán brokkolikrémleves

A brokkolikrémleves az egyik legnépszerűbb és legegészségesebb levesfajta, amelyet különböző variációkban készítenek el világszerte. A vegán változat kókusztejjel krémesítve egy különleges ízvilágot ad az ételnek, miközben a fokhagyma és a szerecsendió mélyebb, gazdagabb aromákat kölcsönöz neki. Ez a leves nemcsak finom és laktató, hanem tele van értékes vitaminokkal és antioxidánsokkal is. A pirított napraforgómag extra ropogós textúrát ad hozzá, amely tökéletes kontrasztot teremt a selymes brokkolikrémmel. Egy hideg téli estén különösen jól esik egy forró tál vegán brokkolikrémleves, amely garantáltan felmelegít és táplál.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Brokkoli
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
750 ml Zöldségalaplé
200 ml Kókusztej
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Szerecsendió
1 ek. Citromlé
1 ek. Napraforgómag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.

    A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd a hagymát 2-3 percig, amíg üveges lesz.

    Alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz.

    4

    A brokkolit vágd kisebb darabokra, majd add a lábasba.

    A brokkoli torzsáját is felhasználhatod, csak vágd apróbb darabokra, és főzd tovább.

    5

    Öntsd fel a zöldségalaplével, majd főzd közepes lángon 15 percig, amíg a brokkoli megpuhul.

    Ha nincs zöldségalapléd, használhatsz vizet is, de a leves íze kevésbé lesz intenzív.

    6

    Adj hozzá sót, borsot és szerecsendiót, majd egy botmixer segítségével turmixold simára.

    A szerecsendió elhagyható, de nagyon jól illik a brokkolihoz.

    7

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd el alaposan.

    A kókusztejetől a leves krémesebb és édeskésebb lesz. Ha nem szereted a kókusztejet, használhatsz más növényi tejet is.

    8

    Locsold meg citromlével, hogy friss ízt kapjon, majd tálald pirított napraforgómaggal megszórva.

    A citromlé helyett használhatsz lime-ot is. A pirított napraforgómag helyett használhatsz más magvakat is, például tökmagot vagy szezámmagot.