A bagettet vagy ciabattát vágd kb. 2 cm vastag szeletekre. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
A kenyér legyen friss, de ne túl puha, mert akkor nehezebb lesz szeletelni.
Helyezd a kenyérszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsold meg olívaolajjal, és pirítsd a sütőben 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Figyeld a kenyeret, mert könnyen megéghet. Ha nincs sütőd, serpenyőben is megpiríthatod a kenyérszeleteket.
Amíg a kenyér pirul, mosd meg a paradicsomokat, és vágd őket apró kockákra. Tedd egy tálba, és add hozzá a sót, a borsot, az aprított bazsalikomot és egy kevés olívaolajat. Ha szeretnéd, egy kevés balzsamecetet is keverj hozzá.
A paradicsom legyen érett és ízletes. A bazsalikom helyett használhatsz oregánót is.
A pirított kenyérszeleteket dörzsöld be a félbevágott fokhagymagerezdekkel, hogy ízesek legyenek.
A fokhagymát óvatosan dörzsöld a kenyérre, ne nyomd túl erősen, mert akkor túl intenzív lesz az íze.
Halmozd a paradicsomos keveréket a pirított kenyérszeletekre, és azonnal tálald. Tálaláskor további friss bazsalikommal díszítheted.
A bruschettát közvetlenül tálalás előtt készítsd el, különben a kenyér megpuhul.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.