Vegán csicseriborsós dumpling tálalva

Vegán csicseriborsós dumpling

A csicseriborsó a növényi alapú táplálkozás egyik alapköve, hiszen gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban. A vegán csicseriborsós dumpling egy olyan kreatív fogás, amely ötvözi a keleti fűszereket a modern egészségtudatos konyhával. A töltelék enyhén fűszeres, a citromlé frissességet ad, míg a külső tészta ropogósra sül. Ezt az ételt gyakran kínálják vegán street food standokon, de otthon is könnyedén elkészíthető. Technikai tipp: ha puhább dumplingeket szeretnél, egy kis vízzel lefedve párold a sütés végén. A csicseriborsó karakteres íze mellett jól érvényesül a kömény és kurkuma aromája is. Ez az étel kiváló választás lehet akár főételként, akár előételként, vendégek fogadására vagy egy hétköznapi ebéd különlegessé tételéhez – minden falatja tápláló és ízletes élményt nyújt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
960 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
120 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
300 g Főtt csicseriborsó
1 db Vöröshagyma (apróra vágva)
2 db Fokhagyma (zúzott)
1 tk. Őrölt kömény
0.5 tk. Kurkuma
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót, olívaolajat és vizet. Gyúrd sima tésztává, majd takard le és pihentesd 30 percig. Tipp: ha túl száraz, egy kis vízzel javíthatod, ha túl ragacsos, kevés liszt segíthet.

    A tésztát alaposan gyúrd össze, hogy rugalmas legyen. A pihentetés segít, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    2

    Közben készítsd el a tölteléket: egy serpenyőben kevés olívaolajon párold meg a hagymát és a fokhagymát. Add hozzá a főtt csicseriborsót, köményt, kurkumát és egy kevés sót, majd pürésítsd durvára és locsold meg citromlével. Tipp: a töltelék legyen sűrű, de jól formálható.

    A csicseriborsót főzés előtt áztasd be legalább 4 órára, hogy könnyebben megpuhuljon.

    3

    Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen, és szaggass belőle köröket. Mindegyik kör közepére tegyél egy evőkanálnyi tölteléket, majd hajtsd félbe, és zárd le a széleket. Tipp: használj villát a szélek rögzítéséhez és mintázásához.

    A tésztaköröket egy pohárral vagy kiszúróval is kiszaggathatod. A széleket alaposan nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    4

    Egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajon süsd a dumplingeket közepes lángon aranybarnára. Fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk megsüljön. Tipp: kevés víz hozzáadásával és lefedéssel párolhatod is, hogy belül biztosan átfőjön.

    A dumplingeket alacsony lángon süsd, hogy ne égjenek meg. A párolás segít, hogy a tészta belül is megpuhuljon.

    5

    Tálald melegen, friss salátával vagy joghurtmentes mártogatóssal. Tipp: egy kevés citromlé vagy tahini öntet különösen jól illik hozzá.

    A dumplingeket tálalhatod egy kevés pirított szezámmaggal megszórva.