Egy kis tálban keverd össze a keményítőt és a vizet, amíg sima elegyet kapsz. Ezt később használjuk a fagylalt sűrítésére.
Fontos, hogy a keményítő teljesen feloldódjon a vízben, hogy ne maradjanak csomók a fagylaltban.
Egy közepes lábosba öntsd a kókusztejet és a mandulatejet, majd add hozzá a kakaóport és a juharszirupot. Közepes lángon melegítsd fel, miközben folyamatosan kevered, hogy a kakaópor teljesen feloldódjon.
A kakaóport szitán keresztül is adagolhatod, hogy elkerüld a csomósodást. Fontos a folyamatos keverés, hogy ne égjen le az alja.
Adj hozzá a felaprított étcsokoládét, és keverd addig, amíg teljesen elolvad és egyneművé válik a keverék.
A csokoládét apróra vágva gyorsabban és egyenletesebben olvad el. Használj jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét a gazdagabb ízért.
Öntsd hozzá a keményítős keveréket, és alacsony hőfokon főzd tovább, amíg a fagylaltalap kissé besűrűsödik (kb. 5-7 perc). Ne forrald fel!
A keményítős keverék hozzáadásakor folyamatosan keverd, hogy ne csomósodjon be. A sűrűsödés során figyelj, hogy ne forrald fel, mert az befolyásolhatja az állagot.
Vedd le a tűzről, keverd bele a vaníliakivonatot, majd hagyd szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megfelelően lehűljön és az ízek összeérjenek.
A kihűlést felgyorsíthatod, ha a lábost hideg vizes fürdőbe állítod. A hűtőben való pihentetés alatt az ízek jobban összeérnek, és a fagylaltalap megfelelően lehűl.
Ha van fagylaltgéped, öntsd bele a lehűlt keveréket, és a gép utasításai szerint készítsd el. Ha nincs, tedd a keveréket egy lapos edénybe a fagyasztóba, és félóránként keverd át egy villával, hogy elkerüld a kristályosodást.
A fagylaltgép használata egyenletesebb állagot eredményez. Ha kézzel fagyasztod, a gyakori keveréssel töröd meg a jégkristályokat, így krémesebb lesz a fagylalt.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen. Díszítheted kakaóbab törettel vagy vegán csokoládéforgáccsal.
A tálalás előtt néhány perccel vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból, hogy kicsit megpuhuljon. Így könnyebben kanalazható és az ízek is jobban érvényesülnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.