Vegán Diavola pizza növényi kolbásszal és chilivel

Vegán Diavola pizza (növényi kolbásszal)

A vegán Diavola pizza a klasszikus csípős olasz pizza modern változata, amely kizárólag növényi alapú hozzávalókból készül. A növényi kolbász és a chili paprika különleges ízkombinációt alkot, miközben a növényi sajt tökéletesen harmonizál az ízekkel. Ez a pizza ideális választás azok számára, akik vegán életmódot követnek, de nem szeretnének lemondani a csípős pizzák izgalmas élményéről.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
250 g Növényi sajt
150 g Növényi kolbász (fűszeres)
2 db Chili paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy tepsit, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A sütőt érdemes előmelegíteni, mielőtt a tészta elkészül, hogy azonnal be tudd tenni a pizzát. A tepsit sütőpapírral is kibélelheted az olívaolaj helyett, így könnyebb lesz a pizza eltávolítása.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát a kívánt méretre, ügyelve arra, hogy a szélek kissé vastagabbak maradjanak.

    A tészta nyújtásához használj egy kevés lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon összehúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    3

    Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval az ízek fokozása érdekében.

    Ne használj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A szárított oregánó helyett friss bazsalikomot is használhatsz sütés után.

    4

    Rendezd el a növényi sajt szeleteket vagy reszeléket a paradicsomszósz tetején, egyenletesen eloszlatva.

    Ha reszelt növényi sajtot használsz, akkor könnyebben eloszlik és egyenletesebben olvad meg.

    5

    Helyezd a növényi kolbász szeleteket a pizza tetejére, majd szórd rá a chili paprikát aprítva vagy szeletekben.

    A kolbász szeleteket ne tedd túl sűrűn, hogy a pizza mindenhol átsüljön. A chili mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    6

    Locsold meg a pizzát egy kevés olívaolajjal, hogy a sajt és a kolbász jobban átsüljön, és az ízek jobban érvényesüljenek.

    Az olívaolaj extra ropogósságot ad a pizzának.

    7

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a növényi sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert minden sütő más. Ha a sajt túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    8

    Sütés után hagyd pihenni 5 percig, szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pihentetés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor.