Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a megfelelő hőmérsékletet elérje, miközben elkészíted a tésztát.
A pontos hőmérséklet elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. Használj sütőhőmérőt, ha nem vagy biztos a sütőd pontosságában.
Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, nádcukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fahéjat.
A száraz hozzávalók alapos elkeverése biztosítja, hogy a sütőpor és szódabikarbóna egyenletesen oszlik el, így a cupcake-ek szépen megemelkednek.
Egy másik tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: mandulatej, kókuszolaj, almalé és vanília kivonat.
A kókuszolaj legyen folyékony, de ne forró, hogy ne süsse meg a többi hozzávalót. Szobahőmérsékleten tartva könnyebben kezelhető.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg homogén, csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.
Az aprított diót óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljon.
A dió hozzáadása előtt enyhén lisztezd meg, így nem süllyed le a tészta aljára.
A kész tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg, hogy legyen helyük megemelkedni.
Használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat a tészta egyenletes elosztásához a formákban. Ezzel biztosíthatod, hogy minden cupcake egyformán süljön meg.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán ki nem jön. Ha a teteje aranybarnára sült, akkor készen van.
Ha a cupcake-ek teteje túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával a sütés felénél.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni a formákban, mielőtt tálalnád őket.
A kihűlés megakadályozza, hogy a cupcake-ek összetörjenek, amikor kiveszed őket a formákból.
Díszítheted őket egy kevés fahéjas cukorral, vagy akár egy vegán krémmel is, ha szeretnéd.
A vegán krémhez használhatsz kókusztejszínt, vagy vegán vajkrémet. A fahéjas cukrot úgy készítheted el, hogy összekeversz cukrot fahéjjal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.