Frissen sült vegán fahéjas cupcake

Vegán Fahéjas Cupcake

A vegán fahéjas cupcake egy finom és egészséges alternatívája a hagyományos süteményeknek, amely nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. A fahéj meleg, fűszeres íze tökéletesen illik az őszi és téli időszakhoz, de bármikor élvezhető, amikor egy kis édességre vágyunk. Ez a sütemény nemcsak ízletes, hanem tápláló is, mivel a mandulatej és az almalé frissességet, a dió pedig extra ropogósságot ad neki. A vegán fahéjas cupcake ideális választás, ha egészséges édességet keresel, amely egyszerre finom és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Teljes kiőrlésű liszt
100 g Nádcukor
150 ml Mandulatej
50 ml Kókuszolaj
50 ml Almalé
2 tk. Őrölt fahéj
1 tk. Sütőpor
0.5 tk. Szódabikarbóna
1 csipet
1 tk. Vanília kivonat
50 g Dió (aprítva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, hogy a megfelelő hőmérsékletet elérje, miközben elkészíted a tésztát.

    A pontos hőmérséklet elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. Használj sütőhőmérőt, ha nem vagy biztos a sütőd pontosságában.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, nádcukrot, sütőport, szódabikarbónát, sót és fahéjat.

    A száraz hozzávalók alapos elkeverése biztosítja, hogy a sütőpor és szódabikarbóna egyenletesen oszlik el, így a cupcake-ek szépen megemelkednek.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a nedves hozzávalókat: mandulatej, kókuszolaj, almalé és vanília kivonat.

    A kókuszolaj legyen folyékony, de ne forró, hogy ne süsse meg a többi hozzávalót. Szobahőmérsékleten tartva könnyebben kezelhető.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverd addig, amíg homogén, csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a cupcake-ek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem tűnnek.

    5

    Az aprított diót óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy mindenhol egyenletesen eloszoljon.

    A dió hozzáadása előtt enyhén lisztezd meg, így nem süllyed le a tészta aljára.

    6

    A kész tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg, hogy legyen helyük megemelkedni.

    Használj fagylaltos kanalat vagy mérőpoharat a tészta egyenletes elosztásához a formákban. Ezzel biztosíthatod, hogy minden cupcake egyformán süljön meg.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, vagy amíg egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán ki nem jön. Ha a teteje aranybarnára sült, akkor készen van.

    Ha a cupcake-ek teteje túl gyorsan barnul, takard le őket alufóliával a sütés felénél.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni a formákban, mielőtt tálalnád őket.

    A kihűlés megakadályozza, hogy a cupcake-ek összetörjenek, amikor kiveszed őket a formákból.

    9

    Díszítheted őket egy kevés fahéjas cukorral, vagy akár egy vegán krémmel is, ha szeretnéd.

    A vegán krémhez használhatsz kókusztejszínt, vagy vegán vajkrémet. A fahéjas cukrot úgy készítheted el, hogy összekeversz cukrot fahéjjal.