Vegán kakiage, ropogós zöldség falatok tálalva

Vegán Kakiage

A kakiage egy hagyományos japán étel, amelyet zöldségekből készítenek, és hasonló a tempurához, de kisebb falatokat készítenek. Az étel tökéletesen ropogós és könnyed, ideális snack vagy köret egy bento étkezéshez. A vegán változata különösen ízletes és egészséges alternatíva, amely fűszeres tésztában sült zöldségekkel készül. A kakiage egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, amely mindenki számára finom élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Cukkini
1 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
1 db Zöld chili
3 ek. Kukoricakeményítő
500 ml Növényi olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Fűszerpaprika
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit, sárgarépát és vöröshagymát hámozd meg, majd vágd őket nagyon vékony szeletekre vagy reszeld le.

    A zöldségeket próbáld egyenletesen vágni, hogy a kakiage egyformán sülhessen.

    2

    A zöld chilivel együtt tedd a zöldségeket egy nagy tálba.

    Ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a chili mennyiségét, vagy hagyd ki teljesen.

    3

    A kukoricakeményítőt keverd el a vízben, hogy sűrűbb masszát kapj. Add hozzá a sót, borsot és fűszerpaprikát.

    Ha túl hígnak érzed a masszát, egy kicsit több keményítőt is adhatunk hozzá.

    4

    A zöldségeket öntsd bele a sűrű tésztába, és alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    A tésztának nem kell túl sűrűnek lennie, hogy a zöldségek szép ropogósak legyenek a sütés után.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd kanállal adagold bele a zöldségkeveréket. Süsd aranybarnára mindkét oldalát.

    Az olajat ne túl forróra hevítsd, hogy ne égjen meg, de ne is legyen túl hideg, mert akkor nem lesz ropogós.

    6

    A kész kakiagét helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    A papírtörlő segít a felesleges olaj eltávolításában, így még ropogósabb lesz a kakiage.

    7

    Tálald melegen, friss citromlével vagy szójaszósszal.

    A citromlé frissítő ízt ad a kakiagénak, a szójaszósz pedig umami ízeket kölcsönöz neki.