A cukkinit, sárgarépát és vöröshagymát hámozd meg, majd vágd őket nagyon vékony szeletekre vagy reszeld le.
A zöldségeket próbáld egyenletesen vágni, hogy a kakiage egyformán sülhessen.
A zöld chilivel együtt tedd a zöldségeket egy nagy tálba.
Ha nem szereted a csípőset, csökkentsd a chili mennyiségét, vagy hagyd ki teljesen.
A kukoricakeményítőt keverd el a vízben, hogy sűrűbb masszát kapj. Add hozzá a sót, borsot és fűszerpaprikát.
Ha túl hígnak érzed a masszát, egy kicsit több keményítőt is adhatunk hozzá.
A zöldségeket öntsd bele a sűrű tésztába, és alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon.
A tésztának nem kell túl sűrűnek lennie, hogy a zöldségek szép ropogósak legyenek a sütés után.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd kanállal adagold bele a zöldségkeveréket. Süsd aranybarnára mindkét oldalát.
Az olajat ne túl forróra hevítsd, hogy ne égjen meg, de ne is legyen túl hideg, mert akkor nem lesz ropogós.
A kész kakiagét helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
A papírtörlő segít a felesleges olaj eltávolításában, így még ropogósabb lesz a kakiage.
Tálald melegen, friss citromlével vagy szójaszósszal.
A citromlé frissítő ízt ad a kakiagénak, a szójaszósz pedig umami ízeket kölcsönöz neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.