A karalábét hámozd meg, majd kockázd fel. A sárgarépát tisztítsd meg és karikázd fel, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.
Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a vöröshagymát 3-4 perc alatt, amíg üveges lesz.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a fokhagymát és az őrölt köményt, és pirítsd további 1 percig, hogy a fűszerek illata felszabaduljon.
A fokhagymát csak rövid ideig pirítsd, mert könnyen megkeseredik.
Tedd bele a karalábét és a sárgarépát, és keverd jól össze. Öntsd fel a zöldségalaplével, és forrald fel.
A karalábét és a sárgarépát kockázd fel egyforma méretűre, hogy egyenletesen főjenek meg.
Főzd a levest közepes lángon 20-25 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A főzési idő a zöldségek méretétől függ, ellenőrizd, hogy a karalábé és a sárgarépa megpuhult-e.
Tálalás előtt ízesítsd sóval és borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel. Kínáld forrón.
A leves mellé kínálhatsz pirított kenyérkockákat vagy friss zsemlét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.