Vegán karfiol curry kókusztejjel és fűszerekkel tálalva

Vegán Karfiol Curry

A karfiol curry az indiai konyha egyik legkedveltebb vegán étele. Ez a recept az aromás fűszerek és a krémes kókusztej tökéletes kombinációját kínálja, amely mindenkit elvarázsol.Az étel eredetileg Dél-Ázsiában vált népszerűvé, ahol a fűszerek gazdag felhasználása a mindennapi konyha alapja. Ez a változat egy gyors és egyszerű módja annak, hogy otthon is élvezhessük az autentikus ízeket, mindezt állati eredetű összetevők nélkül.Különösen alkalmas családi vacsorákra, baráti összejövetelekre vagy akár hétköznapi ebédre, hiszen gyorsan elkészíthető és rendkívül laktató. Variálhatod friss zöldségekkel vagy csicseriborsóval is, hogy még tartalmasabbá tedd.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Karfiol
400 ml Kókusztej
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 tk. Friss gyömbér
200 g Paradicsom (konzerv vagy friss)
2 tk. Kari fűszerkeverék
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Kömény (őrölt)
1 csipet Chilipehely
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
10 g Friss koriander
4 adag Főtt rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt szedd rózsákra, és alaposan mosd meg. Tedd félre.

    A karfiolrózsák legyenek egyenletes méretűek, hogy egyszerre puhuljanak meg.

    2

    Vágd apróra a vöröshagymát, fokhagymát és a friss gyömbért.

    Az apróra vágott hagyma és fokhagyma egyenletesen fog megpirulni.

    3

    Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban közepes lángon.

    A wok használata előnyös, mert egyenletesebben oszlik el a hő, és könnyebb benne forgatni a zöldségeket.

    4

    Add hozzá a vöröshagymát, és pirítsd aranybarnára, majd add hozzá a fokhagymát és gyömbért. Pirítsd további 2-3 percig.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    5

    Keverd hozzá a kari fűszerkeveréket, kurkumát, köményt, és a chili pelyhet. Pirítsd 1 percig, hogy felszabaduljanak az aromák.

    A fűszereket szárazon pirítva intenzívebb ízt kapsz.

    6

    Add hozzá a paradicsomot, és főzd, amíg a paradicsom szószos állagúvá válik (kb. 5 perc).

    Használhatsz konzerv paradicsomot vagy friss, aprított paradicsomot is.

    7

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd simára. Forrald fel.

    A kókusztej lágyítja a fűszerek erejét és krémes állagot kölcsönöz az ételnek.

    8

    Add hozzá a karfiolrózsákat, és főzd közepes lángon, amíg a karfiol megpuhul, de még roppanós marad (kb. 10-15 perc).

    Ne főzd túl a karfiolt, mert szétesik.

    9

    Ízesítsd sóval, és keverd bele az aprított koriandert.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.

    10

    Tálald forrón főtt rizzsel, és díszítsd friss korianderlevéllel.

    A curryhez kínálhatsz naan kenyeret vagy más indiai lepényt is.