A karfiolt tisztítsd meg, és szedd rózsáira. A rózsákat konyhai robotgépben aprítsd rizsszem méretű darabokra.
Ha nincs robotgéped, reszelőn is lereszelheted a karfiolt, de figyelj, hogy ne legyen túl pépes.
A sárgarépát reszeld le, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát pedig zúzd össze.
A sárgarépát durvára és finomra is reszelheted, attól függően, hogy milyen textúrát szeretnél. A vöröshagymát apróra vágva könnyebben megpuhul.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a vöröshagymát 3-4 percig, amíg üveges lesz.
Ne hagyd, hogy a vöröshagyma megbarnuljon, mert akkor keserű lesz. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve párold.
Add hozzá a fokhagymát és a reszelt sárgarépát, és pirítsd 2-3 percig, majd add hozzá az aprított karfiolt.
A fokhagymát ne pirítsd túl sokáig, mert könnyen megég és keserű lesz. A karfiolt addig pirítsd, amíg kicsit megpuhul, de még roppanós marad.
Öntsd rá a szójaszószt, és alaposan keverd össze. Főzd közepes lángon 5-7 percig, amíg a karfiol megpuhul, de nem veszíti el ropogós textúráját.
Ne főzd túl a karfiolt, mert akkor pépes lesz! A cél az, hogy roppanós maradjon.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízlés szerint adj hozzá sót és borsot. Melegen tálald.
A karfiolrizst kínálhatod köretként, vagy önmagában is fogyaszthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.