Vegán melegszendvics hummusszal, avokádóval és paradicsommal tálalva.

Vegán melegszendvics hummusszal

A hummusz az egyik legismertebb és legkedveltebb vegán alapanyag, amely tökéletesen passzol a melegszendvicsekhez is. Ez a recept egy egyszerű, mégis tápláló változata a klasszikus szendvicsnek, amely avokádóval és friss zöldségekkel gazdagítja az ízvilágot. Tökéletes választás egy gyors reggelihez vagy egy könnyű ebédhez, amikor valami egészséges, mégis finom fogásra vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 17 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
100 g hummusz
100 g koktélparadicsom
1 db avokádó
50 g friss spenót
1 ek. olívaolaj
0.5 tk. fokhagymapor
1 csipet
1 csipet bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, vagy készíts elő egy szendvicssütőt.

    Ha nincs szendvicssütőd, a sütőben is tökéletesre sütheted a szendvicset. A lényeg, hogy a kenyér legyen ropogós, a töltelék pedig meleg.

    2

    Pirítsd meg a kenyérszeleteket egy serpenyőben vagy sütőben, amíg enyhén aranybarnára sülnek.

    A kenyér pirítása segít, hogy ne ázzon el a hummustól és a többi nedves hozzávalótól.

    3

    Vágd félbe a koktélparadicsomokat, és szeleteld fel az avokádót.

    Az avokádót közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.

    4

    Kend meg bőségesen a kenyérszeletek egyik oldalát hummusszal, majd helyezd rá a friss spenótot, az avokádószeleteket és a paradicsomokat.

    A humusz helyett használhatsz más vegán krémet is, például padlizsánkrémet vagy babkrémet.

    5

    Szórd meg a tetejét egy kevés fokhagymaporral, sóval és borssal az extra ízért.

    A fokhagymapor helyett használhatsz friss, aprított fokhagymát is, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    6

    Locsold meg egy kis olívaolajjal, majd helyezd a szendvicseket sütőbe vagy szendvicssütőbe, és süsd kb. 5-7 percig, amíg az avokádó kissé krémes állagúvá válik, és a kenyér ropogós marad.

    Ha a sütőben készíted, figyelj rá, hogy ne égesd meg a kenyeret. Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Vedd ki a melegszendvicseket a sütőből, hagyd hűlni pár percig, majd tálald azonnal.

    Ha ropogósabb melegszendvicset szeretnél, kapcsold a sütőt grill fokozatra az utolsó pár percre, de figyelj rá, hogy ne égjen meg!