A lisztet, cukrot, száraz élesztőt és sót egy nagy tálban keverd össze.
A lisztkeverékeket, ha nem gluténmentesek, könnyen pótolhatjuk, de vegán és gluténmentes joghurtokat vagy tejet kell használni.
Add hozzá a joghurt helyettesítőt, a tej helyettesítőt, és egy evőkanál olvasztott vajat helyettesítőt, majd kezd el dagasztani a tésztát.
A vegán tészta kissé másképp viselkedhet, így ügyelj rá, hogy megfelelő állagú legyen. Ha ragadna, adj hozzá egy kis lisztet.
Dagaszd addig a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd takard le egy konyharuhával és hagyd kelni 1-2 órán keresztül meleg helyen.
A tészta akkor van kész, ha képes visszaugrani, amikor finoman megnyomod.
Amikor a tészta megkelt, oszd fel kisebb darabokra, és formázz belőlük kis gömböket.
A tésztát akkor is könnyen kezelheted, ha a kezeidet enyhén megolajozod, így nem fog ragadni.
Minden darab tésztát nyújts ki egyenletes korongokká, majd süsd őket forró, száraz serpenyőben, amíg meg nem jelennek rajta a jellegzetes barna foltok.
A serpenyőt ne használd olajban, mert a naan tésztája a száraz serpenyőben sül igazán jól.
Mikor elkészült a naan, kend meg a tetejét egy kevés vegán vajjal, és tálald azonnal.
A vajon kívül ízesítheted friss fokhagymával, korianderrel vagy egyéb fűszerekkel is, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.