Vegán narancsos saláta dióval tálalva

Vegán narancsos saláta dióval

A vegán narancsos saláta dióval egy egyszerű és gyors recept, amely tele van friss és egészséges hozzávalókkal. A narancs édessége, a dió ropogóssága és a gránátalma magok enyhe savanykássága tökéletes harmóniát alkotnak. Ideális választás könnyű ebédhez vagy köretként bármilyen étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Rukkola
2 db Narancs
50 g Dió
50 g Gránátalma magok
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Frissen facsart narancslé
1 ek. Balzsamecet
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a rukkolát, és helyezd egy nagy tálba.

    A rukkolát alaposan mosd meg, és szárítsd meg salátacentrifugában vagy papírtörlőn.

    2

    A narancsokat hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, távolítsd el a magokat.

    A narancsokat filézd ki, hogy csak a húsuk kerüljön a salátába, és ne legyen rajta hártya.

    3

    Pirítsd meg a diót egy száraz serpenyőben, amíg illatos és aranybarna lesz. Hűtsd ki.

    A diót ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz. Figyeld folyamatosan, és vedd le a tűzről, ha már illatos és aranybarna.

    4

    Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a narancslevet, a balzsamecetet, a sót és a borsot egy kis tálban.

    Az öntetbe adhatsz egy kis mustárt is, hogy pikánsabb legyen.

    5

    Helyezd a narancsszeleteket és a gránátalma magokat a rukkolára, majd szórd meg a pirított dióval.

    Ha nincs gránátalmád, használhatsz áfonyát vagy más bogyós gyümölcsöt.

    6

    Locsold meg a salátát az öntettel közvetlenül tálalás előtt, hogy friss és ropogós maradjon.

    Az öntetet külön is kínálhatod, hogy mindenki maga dönthesse el, mennyi kerüljön a salátájára.