Mosd meg a rukkolát, és helyezd egy nagy tálba.
A rukkolát alaposan mosd meg, és szárítsd meg salátacentrifugában vagy papírtörlőn.
A narancsokat hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, távolítsd el a magokat.
A narancsokat filézd ki, hogy csak a húsuk kerüljön a salátába, és ne legyen rajta hártya.
Pirítsd meg a diót egy száraz serpenyőben, amíg illatos és aranybarna lesz. Hűtsd ki.
A diót ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz. Figyeld folyamatosan, és vedd le a tűzről, ha már illatos és aranybarna.
Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a narancslevet, a balzsamecetet, a sót és a borsot egy kis tálban.
Az öntetbe adhatsz egy kis mustárt is, hogy pikánsabb legyen.
Helyezd a narancsszeleteket és a gránátalma magokat a rukkolára, majd szórd meg a pirított dióval.
Ha nincs gránátalmád, használhatsz áfonyát vagy más bogyós gyümölcsöt.
Locsold meg a salátát az öntettel közvetlenül tálalás előtt, hogy friss és ropogós maradjon.
Az öntetet külön is kínálhatod, hogy mindenki maga dönthesse el, mennyi kerüljön a salátájára.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.