Vegan Nasi Lemak tálalva, gazdag kókuszos rizs és friss zöldségek.

Vegan Nasi Lemak

A Nasi Lemak, Malajzia nemzeti étke, évtizedek óta a helyi konyha egyik legismertebb fogása. A hagyományos verziót a friss, sós hal és a gazdag kókuszos rizs jellemzi, de a vegán változata is ugyanolyan gazdag ízekben és textúrákban. Ezen étel vegán változata a klasszikus hozzávalókat cseréli le növényi alapú alternatívákkal, miközben hű marad a tradicionális tálaláshoz. Ahogy a kókuszkrém illata betölti a konyhát, a földimogyoró ropogóssága és a friss uborka éles íze csodálatosan kiegyensúlyozza az ételt. Próbáld ki egy családi vacsorára, vagy egy különleges alkalomra, amikor szeretnél valami igazán egyedit varázsolni az asztalra!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Jázmin rizs
400 ml Kókusztej
200 ml Víz
2 ág Citromfű
1 tk.
50 g Földimogyoró
2 db Chili
2 ek. Kókuszolaj
2 ek. Kókuszreszelék
1 db Friss uborka
50 g Kókuszkrém

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd át hideg víz alatt, hogy a felesleges kemikáliák eltűnjenek. A kókusztejet és a vizet egy közepes lábasban keverd össze, add hozzá a citromfű ágakat és a sót.

    A rizs átöblítése segít abban, hogy a rizs ne legyen ragadós, így tökéletesen lazán, nem ragacsosan sül majd.

    2

    A rizst add hozzá a kókusztejes vízhez, majd tedd fel főni. Fedd le, és főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja az összes folyadékot.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, mert ez megzavarhatja a főzési folyamatot és nem lesz olyan könnyed a textúrája.

    3

    Amíg a rizs fő, az uborkát vágd vékony karikákra, és tedd félre. A földimogyorót egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna lesz.

    A földimogyoró pirítása közben folyamatosan keverd, hogy egyenletesen süljön, és ne égjen meg!

    4

    A chili paprikákat szeleteld fel és a kókuszolajban egy kis serpenyőben pirítsd meg őket, amíg illatosak nem lesznek. Ezt követően add hozzá a kókuszreszeléket és pirítsd még 1-2 percig.

    A chili frissessége és ereje változó, ezért érdemes először kevesebbet tenni, majd ízlés szerint adagolni.

    5

    A kész rizst tálalj, és a tetejére kanalazd a chili-s kókuszreszeléket, szórd meg a pirított földimogyoróval, és helyezd el a friss uborkakarikákat. Kókuszkrémmel díszítheted az ételt a végén.

    A Nasi Lemak hagyományosan egy kis édes és sós keverékkel is tálalható, próbáld ki egy kis szirup vagy tamari szósszal, hogy még ínycsiklandóbb legyen!