Vegán puncstorta tálalva

Vegán puncstorta

A vegán puncstorta egy modern és egészséges alternatíva a hagyományos desszertek között. A növényi alapú összetevők és a puncsaroma kombinációja garantáltan különleges ízélményt nyújt. Ez a torta nemcsak látványos, hanem ízletes is, így bármilyen ünnepi alkalomra ideális választás, akár vegán, akár nem vegán vendégeink számára.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Teljes kiőrlésű liszt
150 g Nádcukor
200 ml Mandulatej
100 g Kókuszolaj
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
150 g Eperlekvár (cukormentes)
2 g Rózsaszín növényi ételszínezék
5 ml Puncsaroma
100 g Friss gyümölcsök (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a torta egyenletesen süljön meg. A sütőpapírral kibélelt forma megakadályozza, hogy a torta leragadjon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a nádcukrot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése fontos, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el a tésztában.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a mandulatejet, a kókuszolajat és a vanília kivonatot.

    A kókuszolaj legyen folyékony állapotban, de ne legyen túl meleg.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített formába, és süsd 25-30 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e. Hagyd a tortát a formában hűlni 10 percig, mielőtt rácsra tennéd.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté vízszintesen, és kend meg az alsó réteget az eperlekvárral.

    Éles késsel vagy tortavágóval vágd ketté a tortát, hogy egyenletes legyen a felület.

    7

    Keverd össze a puncsaromát a rózsaszín növényi ételszínezékkel, majd vékony rétegben vond be a torta tetejét és oldalait.

    Az ételszínezéket óvatosan adagold, hogy a kívánt színt elérd. Használhatsz természetes színezéket is, például céklalevet.

    8

    Díszítsd a tortát friss gyümölcsökkel, például eperrel és málnával.

    A gyümölcsöket tálalás előtt helyezd a tortára, hogy frissek maradjanak.

    9

    Hűtsd a tortát legalább 1 órán át tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít, hogy a krém megszilárduljon és a torta könnyebben szeletelhető legyen.