Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.
Főzés előtt érdemes a quinoát átöblíteni, hogy eltávolítsd a keserű ízt adó saponinokat. A főzési idő a quinoa fajtájától függően változhat.
Öblítsd le a fehérbabot hideg vízben, és csepegtesd le.
Az öblítés segít eltávolítani a bab konzervléjét, ami befolyásolhatja a saláta ízét.
A paprikát és uborkát vágd apró kockákra. A friss spenótot mosd meg és csepegtesd le.
A zöldségeket egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen oszoljanak el a salátában.
Egy nagy tálban keverd össze a főtt quinoát, fehérbabot, paprikát, uborkát és spenótot.
A salátát nagyobb tálban könnyebb összekeverni.
Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a salátára.
Az öntethez használhatsz más fűszereket is ízlés szerint, például fokhagymát, petrezselymet vagy mustárt. Az öntetet közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára, hogy a zöldségek ne ázzanak el.
Tálalás előtt szórd meg a salátát friss petrezselyemmel és pirított szezámmaggal.
A petrezselyem frissességet kölcsönöz a salátának, a szezámmag pedig ropogós textúrát és diós ízt ad hozzá. A salátát hűtőben tárolva több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.