Vegán quinoa saláta babbal

Vegán quinoa saláta babbal

Ez a vegán quinoa saláta babbal tökéletes választás, ha gyorsan elkészíthető, de tápláló ételre van szükséged. A quinoa és fehérbab gazdag fehérjében, míg a friss zöldségek frissességet és ropogósságot adnak az ételnek. A pirított szezámmag és a citromos öntet tökéletes ízharmóniát hoz létre. Ideális ebédre vagy könnyű vacsorára, és remekül illik az egészségtudatos életmódhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Quinoa
400 g Fehérbab (konzerv)
100 g Friss spenót
150 g Paprika (piros)
100 g Uborka
30 ml Olívaolaj
20 ml Citromlé
10 g Friss petrezselyem
15 g Szezámmag
1 tk.
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű vízben 15 perc alatt, majd hagyd hűlni.

    Főzés előtt érdemes a quinoát átöblíteni, hogy eltávolítsd a keserű ízt adó saponinokat. A főzési idő a quinoa fajtájától függően változhat.

    2

    Öblítsd le a fehérbabot hideg vízben, és csepegtesd le.

    Az öblítés segít eltávolítani a bab konzervléjét, ami befolyásolhatja a saláta ízét.

    3

    A paprikát és uborkát vágd apró kockákra. A friss spenótot mosd meg és csepegtesd le.

    A zöldségeket egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen oszoljanak el a salátában.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a főtt quinoát, fehérbabot, paprikát, uborkát és spenótot.

    A salátát nagyobb tálban könnyebb összekeverni.

    5

    Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a salátára.

    Az öntethez használhatsz más fűszereket is ízlés szerint, például fokhagymát, petrezselymet vagy mustárt. Az öntetet közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára, hogy a zöldségek ne ázzanak el.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a salátát friss petrezselyemmel és pirított szezámmaggal.

    A petrezselyem frissességet kölcsönöz a salátának, a szezámmag pedig ropogós textúrát és diós ízt ad hozzá. A salátát hűtőben tárolva több napig is eláll.