Vegán rakott krumpli tálalva friss petrezselyemmel

Vegán rakott krumpli

A vegán rakott krumpli egy klasszikus magyar étel növényi alapú változata, amely tökéletesen megőrzi az eredeti fogás ízvilágát. A füstölt tofu és a növényi tejföl kombinációja remekül helyettesíti a hagyományos összetevőket, miközben könnyed és egészséges marad. Ez az étel ideális választás, ha egy laktató, mégis egyszerűen elkészíthető vegán fogásra vágysz. Akár hétköznapi vacsorához, akár ünnepi alkalomra készíted, garantáltan nagy sikert arat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Burgonya
200 g Füstölt tofu
200 g Növényi tejföl
150 g Növényi sajt (reszelt)
30 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Pirospaprika (őrölt)
5 g Friss petrezselyem (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és főzd meg enyhén sós vízben, amíg majdnem teljesen megpuhul (kb. 15-20 perc). Ezután szeleteld fel vékony karikákra.

    Ne főzd túl a burgonyát, mert szétesik szeleteléskor. Akkor jó, ha villával könnyen átszúrható, de még tartja a formáját.

    2

    A füstölt tofut reszeld le, vagy vágd apró kockákra.

    A füstölt tofu helyett használhatsz füstölt növényi kolbászt is.

    3

    Kend ki a tepsi alját és oldalát olívaolajjal, majd helyezz egy réteg burgonyát az aljára. Szórd meg sóval, borssal, és enyhén pirospaprikával.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a burgonya leragadjon a tepsi aljára.

    4

    A burgonyarétegre szórj egy réteg reszelt füstölt tofut, majd kend meg növényi tejföllel. Ismételd meg a rétegezést, amíg az összes hozzávalót fel nem használod, a tetejére burgonya kerüljön.

    A növényi tejföl helyett használhatsz növényi tejszínt is, de akkor a rakott krumpli kevésbé lesz sűrű.

    5

    Szórd meg a tetejét reszelt növényi sajttal, és locsold meg egy kevés olívaolajjal, hogy a teteje ropogósra süljön.

    A növényi sajt helyett használhatsz zsemlemorzsát is, ha nem szeretnél vegán sajtot használni.

    6

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a rakott krumplit 30-35 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

    Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    7

    Tálalás előtt szórd meg frissen aprított petrezselyemmel. Kínáld melegen, akár önálló ételként, akár friss salátával.

    A friss petrezselyem nem csak ízt ad, de szép is.