Vegán rakott padlizsán csicseriborsóval tálalva

Vegán rakott padlizsán csicseriborsóval

A vegán rakott padlizsán csicseriborsóval egy különleges mediterrán ihletésű fogás, amely a padlizsán és a csicseriborsó gazdag ízvilágát kombinálja. Az egyszerű hozzávalók ellenére a rétegezett textúra és a paradicsomos szósz különleges élményt nyújt. Ez az étel tökéletes választás egy hétvégi családi vacsorához vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
310 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Padlizsán
400 g Csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
300 ml Paradicsompüré
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt mosd meg, vágd fél centiméter vastag szeletekre, és enyhén sózd meg. Hagyd állni 10 percig, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet.

    A sózás segít eltávolítani a padlizsán keserű ízét. Ne hagyd a padlizsánt a són túl sokáig állni, mert túlságosan megszívja magát vízzel.

    2

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolaj felét, és párold meg a hagymát 3-4 percig. Add hozzá a fokhagymát, füstölt paprikát, oregánót és bazsalikomot, majd keverj bele a paradicsompürét. Főzd alacsony lángon 10 percig.

    A füstölt paprika intenzív ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, helyettesítheted édes paprikával. A paradicsompürét érdemes kicsit lepirítani a fűszerekkel, hogy mélyebb íze legyen.

    3

    A csicseriborsót szűrd le és öblítsd át, majd add a paradicsomos szószhoz. Főzd további 5 percig, és ízesítsd sóval, borssal.

    Ha nincs konzerv csicseriborsód, használhatsz főtt csicseriborsót is. Ebben az esetben a főzési időt csökkentheted.

    4

    Egy hőálló tál alját kend ki egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezd el az első réteg padlizsánszeleteket. Kanalazd rá a csicseriborsós paradicsomszósz felét, majd ismét rétegezd a padlizsánt és a szószt, amíg elfogynak az alapanyagok.

    A rétegezésnél figyelj, hogy a padlizsán teljesen fedje a szószt, hogy ne száradjon ki sütés közben.

    5

    Fedd le alufóliával, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig. Távolítsd el a fóliát, és süsd további 10 percig, hogy a teteje enyhén megpiruljon.

    A fólia segít, hogy a padlizsán megpuhuljon, de a fólia eltávolítása után a teteje szépen megpirul.

    6

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Melegen kínáld.

    A petrezselyem helyett bazsalikommal is megszórhatod, vagy kínálhatod mellé vegán tejfölt.