Vágd vékony szeletekre a shiitake gombát, a répát, a bok choyt, és aprítsd fel a fokhagymát, gyömbért, valamint a csilipaprikát.
A vékony szeletek egyenletesebben sülnek meg és gyorsabban megfőnek a levesben.
Egy nagy lábosban hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg a fokhagymát és gyömbért 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A szezámolaj intenzív ízt ad a levesnek. A fokhagyma és gyömbér illata jelzi, hogy készen állnak a további hozzávalókra.
Add hozzá a shiitake gombát és a répát, majd pirítsd 5 percig, hogy enyhén megpuhuljanak.
A gomba és a répa pirítása mélyebb ízt ad a levesnek.
Öntsd fel az alaplével, add hozzá a szójaszószt és a miso pasztát. Keverd össze, és főzd közepes lángon 10-15 percig.
A miso pasztát először egy kevés alaplével keverd el, mielőtt a levesbe öntöd, így elkerülheted a csomósodást. A szójaszósz sótartalmát vedd figyelembe a sózásnál.
Amíg az alap fő, pirítsd meg a tofut egy serpenyőben kevés olajon, amíg aranybarna nem lesz.
A tofu pirítás előtt nyomkodd ki, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, így ropogósabb lesz.
Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és tedd félre.
A tésztát ne főzd túl, mert a levesben még tovább puhul.
Az alapba add hozzá a bok choyt és a spenótot, majd főzd további 2-3 percig, hogy éppen csak megpuhuljanak.
A bok choy és a spenót gyorsan megfő, ezért csak a végén add hozzá, hogy megőrizzék a színüket és a tápanyagaikat.
Tálaláskor helyezd a ramen tésztát egy mély tálba, öntsd rá a forró levest, majd helyezd rá a pirított tofut, bok choyt, shiitake gombát és friss zöldhagymát. Ízlés szerint szórd meg csilipaprikával.
A tálalásnál ügyelj a látványra. A feltéteket rendezd el szépen a tálban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.