Vegán ramen tofuval, shiitake gombával és friss zöldségekkel tálalva.

Vegán ramen

A ramen leves az ázsiai konyha ikonikus fogása, amelyet számos változatban készítenek el. Ez a vegán verzió friss zöldségekkel, miso alapú levessel és pirított tofuval egy ízletes, mégis egészséges egytálétel. Ideális választás egy hűvös napon, vagy amikor valami különleges, de könnyen elkészíthető ételt szeretnénk az asztalra varázsolni. A zöldségek és fűszerek harmóniája garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g ramen tészta
1 l zöldség alaplé
150 g shiitake gomba
2 db bok choy
1 db répa
1 tk. gyömbér
2 gerezd fokhagyma
3 ek. szójaszósz
1 ek. szezámolaj
2 ek. miso paszta
50 g friss spenót
2 szál zöldhagyma
1 db csilipaprika
200 g tofu

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd vékony szeletekre a shiitake gombát, a répát, a bok choyt, és aprítsd fel a fokhagymát, gyömbért, valamint a csilipaprikát.

    A vékony szeletek egyenletesebben sülnek meg és gyorsabban megfőnek a levesben.

    2

    Egy nagy lábosban hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg a fokhagymát és gyömbért 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A szezámolaj intenzív ízt ad a levesnek. A fokhagyma és gyömbér illata jelzi, hogy készen állnak a további hozzávalókra.

    3

    Add hozzá a shiitake gombát és a répát, majd pirítsd 5 percig, hogy enyhén megpuhuljanak.

    A gomba és a répa pirítása mélyebb ízt ad a levesnek.

    4

    Öntsd fel az alaplével, add hozzá a szójaszószt és a miso pasztát. Keverd össze, és főzd közepes lángon 10-15 percig.

    A miso pasztát először egy kevés alaplével keverd el, mielőtt a levesbe öntöd, így elkerülheted a csomósodást. A szójaszósz sótartalmát vedd figyelembe a sózásnál.

    5

    Amíg az alap fő, pirítsd meg a tofut egy serpenyőben kevés olajon, amíg aranybarna nem lesz.

    A tofu pirítás előtt nyomkodd ki, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, így ropogósabb lesz.

    6

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le, és tedd félre.

    A tésztát ne főzd túl, mert a levesben még tovább puhul.

    7

    Az alapba add hozzá a bok choyt és a spenótot, majd főzd további 2-3 percig, hogy éppen csak megpuhuljanak.

    A bok choy és a spenót gyorsan megfő, ezért csak a végén add hozzá, hogy megőrizzék a színüket és a tápanyagaikat.

    8

    Tálaláskor helyezd a ramen tésztát egy mély tálba, öntsd rá a forró levest, majd helyezd rá a pirított tofut, bok choyt, shiitake gombát és friss zöldhagymát. Ízlés szerint szórd meg csilipaprikával.

    A tálalásnál ügyelj a látványra. A feltéteket rendezd el szépen a tálban.