Vegán sushi bowl tálalva

Vegán sushi bowl rizs nélkül

A sushi bowl az utóbbi években egyre népszerűbbé vált az egészségtudatos emberek körében. Az eredeti japán sushi ihlette változatok között a rizsmentes verziók is helyet kaptak, amelyek könnyedebbek és alacsonyabb szénhidráttartalmúak. Ez a recept egy friss, vegán verzió, amelyben a hagyományos rizs helyett vékonyra vágott cukkini, répa és uborka adja az alapot. A szezámmag és a szójaszószos öntet pedig tovább fokozza az autentikus japán ízvilágot. Tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, ha valami gyors, mégis ízletes és tápláló fogásra vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 15 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Cukkini
1 db Répa
1 db Uborka
1 db Avokádó
2 db Nori lap
100 g Edamame bab
1 ek. Szezámmag
30 ml Szójaszósz
10 g Gyömbér (friss)
1 db Lime
1 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a zöldségeket. A cukkinit, répát és uborkát hámozd meg, majd egy zöldséghámozóval hosszú, vékony csíkokra vágd őket. Ez lesz a rizs helyettesítője.

    A zöldségeket egy mandolinnal is vékony csíkokra vághatod a gyorsabb eredmény érdekében.

    2

    Az avokádót vágd ketté, távolítsd el a magját, és egy kanál segítségével emeld ki a húsát. Szeleteld vékony csíkokra.

    Csepegtess citromlevet az avokádóra, hogy ne barnuljon meg.

    3

    A nori lapokat vágd vékony csíkokra, hogy könnyebben elkeveredjenek a többi hozzávalóval.

    Egy ollóval könnyebben és egyenletesebben vághatod a nori lapokat.

    4

    Egy tálban keverd össze a cukkini-, répa- és uborkacsíkokat. Ez adja az alapot a sushi bowlhoz.

    A zöldségeket vágd egyforma, vékony csíkokra, hogy esztétikusabb legyen a tálalás és könnyebb legyen fogyasztani.

    5

    Szórd a zöldségalap tetejére az edamame babot, az avokádószeleteket és a nori csíkokat.

    Az edamame babot előre főzd meg vagy párold puhára.

    6

    Hintsd meg szezámmaggal a tálat, és facsard rá a lime levét, hogy frissességet adjon az ételnek.

    Pirított szezámmaggal még intenzívebb ízt érhetsz el.

    7

    Egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, a reszelt gyömbért és a wasabit, majd öntsd a tál tartalmára, vagy külön kínáld mellé.

    A wasabi nagyon erős, ezért óvatosan adagold.

    8

    Tálald azonnal, és élvezd az egészséges, könnyed sushi bowl-t rizs nélkül!

    Kínálhatsz mellé pácolt gyömbért (gari) is.