A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk össze. A szejtánt vékony csíkokra vágjuk.
A szejtán helyett használhatsz füstölt tofut vagy más húshelyettesítőt is.
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a hagymát és fokhagymát.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg.
Húzzuk le a lábast a tűzről, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük el gyorsan, majd öntsük hozzá a vizet.
A fűszerpaprikát húzd le a tűzről, mert könnyen megég és keserű lesz.
Tegyük bele a savanyú káposztát és a szejtánt. Ízesítsük sóval, borssal, és közepes lángon főzzük 20-25 percig, amíg az ízek összeérnek.
Ha a káposzta túl savanyú, öblítsd le főzés előtt.
Keverjük hozzá a szójatejszínt, és forraljuk össze. Szórjuk meg aprított friss kaporral a végén.
A szójatejszín helyett használhatsz kókusztejszínt vagy más növényi tejszínt is. A kapor nagyon fontos a székelykáposztához, ne hagyd ki!
Tálaljuk friss kenyérrel vagy körettel, például párolt rizzsel.
A székelykáposzta másnap még finomabb, mert az ízek jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.