Krémes vegån vanília fagylalt tålalva

VegĂĄn vanĂ­lia fagylalt

A vegĂĄn vanĂ­lia fagylalt a tejmentes desszertek egyik legegyszerƱbb, mĂ©gis legfinomabb vĂĄltozata. A kĂłkusztej Ă©s a mandulatej kombinĂĄciĂłja selymes ĂĄllagot biztosĂ­t, mĂ­g a termĂ©szetes vanĂ­liarĂșd intenzĂ­v aromĂĄja kiemeli az Ă­zeket. Az ilyen hĂĄzi fagylaltokat mestersĂ©ges adalĂ©kanyagok nĂ©lkĂŒl kĂ©szĂ­theted el, Ă­gy biztos lehetsz benne, hogy egĂ©szsĂ©ges Ă©s tĂĄplĂĄlĂł desszertet fogyasztasz. Ha szereted a lĂĄgy, krĂ©mes vanĂ­lia fagylaltot, ezt a receptet mindenkĂ©pp prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 ml Kókusztej
⭕ 200 ml Mandulatej
⭕ 80 ml Juharszirup
⭕ 1 db VanĂ­liarĂșd
⭕ 10 g KemĂ©nyĂ­tƑ
⭕ 30 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vaníliarudat hosszåban vågd fel, és a magokat egy kés hegyével kapard ki.

    A vaníliarudat ne dobd ki! Tedd egy tégelybe a cukorral, így vaníliås cukrot készíthetsz.

    2

    Egy kis tĂĄlban keverd össze a kemĂ©nyĂ­tƑt Ă©s a vizet, amĂ­g sima elegyet kapsz. Ezt kĂ©sƑbb hasznĂĄljuk a fagylalt sƱrĂ­tĂ©sĂ©re.

    A kemĂ©nyĂ­tƑ helyett hasznĂĄlhatsz tĂĄpiĂłka kemĂ©nyĂ­tƑt is, azzal is jĂłl mƱködik.

    3

    Egy közepes låbosba öntsd a kókusztejet és a mandulatejet, majd add hozzå a juharszirupot és a vaníliamagokat. Közepes långon melegítsd fel, de ne forrald fel.

    A vanĂ­liamagok helyett hasznĂĄlhatsz vanĂ­lia kivonatot is, de a vanĂ­liamagok sokkal intenzĂ­vebb Ă­zt adnak.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a kemĂ©nyĂ­tƑs keverĂ©ket, Ă©s alacsony hƑfokon fƑzd tovĂĄbb, amĂ­g a fagylaltalap kissĂ© besƱrƱsödik (kb. 5-7 perc). Ne forrald fel!

    Fontos a folyamatos keverés, mert könnyen leég az alja.

    5

    Vedd le a tƱzrƑl, majd hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten kihƱlni. EzutĂĄn tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy megfelelƑen lehƱljön Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A gyorsabb hƱtĂ©s Ă©rdekĂ©ben tedd jeges vĂ­zbe a lĂĄbost, Ă©s Ășgy hƱtsd le.

    6

    Ha van fagylaltgĂ©ped, öntsd bele a lehƱlt keverĂ©ket, Ă©s a gĂ©p utasĂ­tĂĄsai szerint kĂ©szĂ­tsd el. Ha nincs, tedd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe a fagyasztĂłba, Ă©s fĂ©lĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt egy villĂĄval, hogy elkerĂŒld a kristĂĄlyosodĂĄst.

    Ha nincs fagylaltgéped, akkor a fagyasztås alatt 30 percenként keverd åt villåval a fagylaltot, hogy ne legyen jégkristålyos.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. DĂ­szĂ­theted friss gyĂŒmölccsel vagy vegĂĄn csokolĂĄdĂ©forgĂĄccsal.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt 10-15 perccel vedd ki a fagyasztĂłbĂłl, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen.