Keverd össze a lisztet, az Ă©lesztĆt Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban. Add hozzĂĄ az olĂvaolajat Ă©s a langyos vizet, majd gyĂșrd össze lĂĄgy, de nem ragacsos tĂ©sztĂĄvĂĄ. Ha tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet.
A tĂ©szta akkor jĂł, ha rugalmas Ă©s nem ragad tĂșlsĂĄgosan a kĂ©zhez. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ pici lisztet, de ne sokat, mert akkor kemĂ©ny lesz a tĂ©szta.
Takard le a tĂ©sztĂĄt egy tiszta konyharuhĂĄval, Ă©s hagyd kelni meleg helyen körĂŒlbelĂŒl egy ĂłrĂĄig, amĂg a duplĂĄjĂĄra nĆ.
A meleg hely segĂt az Ă©lesztĆnek dolgozni, Ăgy a tĂ©szta gyorsabban megkel. Ha nincs meleg hely, a sĂŒtĆt is hasznĂĄlhatod alacsony hĆfokon.
AmĂg a tĂ©szta kel, kĂ©szĂtsd elĆ a zöldsĂ©geket: szeleteld fel a gombĂĄt, a paprikĂĄt Ă©s a cukkinit, majd aprĂtsd fel a fokhagymĂĄt.
Ărdemes a zöldsĂ©geket egyforma mĂ©retƱre vĂĄgni, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.
Egy serpenyĆben hevĂts egy kevĂ©s olĂvaolajat, majd pirĂtsd meg a zöldsĂ©geket közepes lĂĄngon 5-6 percig, hogy kissĂ© megpuhuljanak.
Ne sĂŒsd tĂșl a zöldsĂ©geket, mert a calzoneban mĂ©g tovĂĄbb fognak sĂŒlni.
Keverd össze a ricottĂĄt a reszelt mozzarellĂĄval, a bazsalikommal Ă©s az oregĂĄnĂłval, majd add hozzĂĄ a pirĂtott zöldsĂ©geket.
Ha nincs ricottĂĄd, hasznĂĄlhatsz tĂșrĂłt vagy mĂĄs krĂ©msajtot is.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd kĂ©t egyforma rĂ©szre, majd nyĂșjtsd ki kör alakĂșra, kb. 5 mm vastagsĂĄgĂșra.
Lisztezd be a munkafelĂŒletet Ă©s a nyĂșjtĂłfĂĄt, hogy a tĂ©szta ne ragadjon le.
A tészta egyik felére kanalazz a paradicsomszószból, majd helyezd rå a zöldséges-sajtos keveréket. Hajtsd rå a måsik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.
A széleket villåval is lenyomkodhatod, hogy biztosabb legyen a zårås.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 200°C-ra. A calzone tetejĂ©t kend meg felvert tojĂĄssal, hogy szĂ©p aranybarna szĂnt kapjon.
A tojĂĄs helyett hasznĂĄlhatsz egy kis olĂvaolajat is a calzone tetejĂ©re, de a tojĂĄs szebb szĂnt ad.
Helyezd a calzonĂ©t sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 20-25 percig, amĂg aranybarna nem lesz.
Figyelj oda a sĂŒtĂ©si idĆre, mert a sĂŒtĆk eltĂ©rĆek lehetnek. Ha a calzone teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.
VĂĄrj nĂ©hĂĄny percet, mielĆtt felszeletelnĂ©d, hogy a töltelĂ©k ne folyjon ki tĂșl forrĂłn.
Ha tĂșl hamar vĂĄgod fel, a forrĂł töltelĂ©k kifolyhat Ă©s megĂ©gethet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.