A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson.
Ha az élesztő nem kezd el habosodni, akkor lehet, hogy régi, és nem fog működni.
A rizslisztet és a sót egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá a kókusztejet és a felfutott élesztős keveréket.
A tészta ne legyen túl folyós, hanem inkább sűrű palacsintatésztára emlékeztető állagú. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy kókusztejet.
Jól keverd össze a tésztát, majd takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1-1.5 órán keresztül, amíg a tészta meg nem duplázódik.
A kelesztés során a tészta nagyobb lesz, ezért hagyj elegendő helyet a tálban.
A kelesztés után a tésztát finoman keverd át, majd öntsd bele a védett kókusztejjel és élesztővel készült keveréket.
Ha túl habos vagy buborékos lett a tészta, finoman keverd át, hogy a levegő távozzon belőle.
Melegítsd elő a serpenyőt vagy a wokot, és egy kevés olajat csepegtess a felületére. Öntsd bele a tésztát, majd közepes lángon süsd, amíg aranybarnára sül az alja.
A serpenyő alján ne legyen túl sok olaj, csak annyi, hogy egyenletesen tudjon sülni az étel.
Amikor az alja aranybarna lett, fordítsd meg a vékony tésztát, és süsd tovább, amíg mindkét oldala szépen megpirul.
Használj spatulát a könnyű fordításhoz, hogy ne törjön el a tészta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.