Vellappam kókuszos rizslisztből készült sütemény, karamellizált tetejű

Vellappam

A Vellappam egy hagyományos dél-indiai étel, amely a rizsliszt és kókusztej kombinációjával készül. Az étel nemcsak ízletes, hanem egyszerű is, és kiváló reggelire vagy délutáni teához. Az indiai konyha számos finomságot kínál, és a Vellappam tökéletes példája annak, hogyan használják a kókusz és a rizsliszt különböző étkezésekhez. A tésztát alaposan meg kell keleszteni, hogy a végén egy könnyű, pufók süteményt kapjunk, amelyet karamellizált felületek díszítenek. A Vellappam tökéletes étkezés lehet, amikor egy gyors, de finom ételt keresel. Akár vendégekkel, akár csak családi reggelikhez is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
300 ml Kókusztej
1 tk. Élesztő
1 ek. Cukor
50 ml Meleg víz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson.

    Ha az élesztő nem kezd el habosodni, akkor lehet, hogy régi, és nem fog működni.

    2

    A rizslisztet és a sót egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá a kókusztejet és a felfutott élesztős keveréket.

    A tészta ne legyen túl folyós, hanem inkább sűrű palacsintatésztára emlékeztető állagú. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet vagy kókusztejet.

    3

    Jól keverd össze a tésztát, majd takard le egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 1-1.5 órán keresztül, amíg a tészta meg nem duplázódik.

    A kelesztés során a tészta nagyobb lesz, ezért hagyj elegendő helyet a tálban.

    4

    A kelesztés után a tésztát finoman keverd át, majd öntsd bele a védett kókusztejjel és élesztővel készült keveréket.

    Ha túl habos vagy buborékos lett a tészta, finoman keverd át, hogy a levegő távozzon belőle.

    5

    Melegítsd elő a serpenyőt vagy a wokot, és egy kevés olajat csepegtess a felületére. Öntsd bele a tésztát, majd közepes lángon süsd, amíg aranybarnára sül az alja.

    A serpenyő alján ne legyen túl sok olaj, csak annyi, hogy egyenletesen tudjon sülni az étel.

    6

    Amikor az alja aranybarna lett, fordítsd meg a vékony tésztát, és süsd tovább, amíg mindkét oldala szépen megpirul.

    Használj spatulát a könnyű fordításhoz, hogy ne törjön el a tészta.