Vermicelli kheer desszert mandulával és kardamommal díszítve

Vermicelli Kheer

A vermicelli kheer egy hagyományos indiai desszert, amely a tej, vermicelli tészta és kardamom keverékéből készül. Az autentikus kulfihoz hasonlóan a vermicelli kheer is az indiai konyha egyik legnépszerűbb édessége, és különleges fűszeres ízeivel a helyiek kedvence. Az étel története az indiai szubkontinens különböző részeire nyúlik vissza, és az ünnepi étkezések elengedhetetlen része volt. A rózsavíz és a kardamom kombinációja igazán különleges, míg a vermicelli tészta sűrű, krémes állaga tökéletesíti az étel gazdag ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Teljes tej
100 g Cukor
100 g Vermicelli tészta
0.5 tk. Kardamom
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vermicelli tésztát egy kis serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna színt kap.

    Ne hagyd elhanyagolni a tésztát, mert gyorsan leéghet. Folyamatosan keverd.

    2

    A tejet egy közepes lángon forrald fel egy nagy edényben, és keverd, hogy ne kapjon le a tej.

    A tejet folyamatosan keverd, hogy elkerüld a bőrösödést.

    3

    Amikor a tej felforrt, add hozzá a pirított vermicelli tésztát, és főzd 5-7 percig, hogy a tészta megpuhuljon.

    Ha a tej túl gyorsan elpárolgott, adj hozzá még egy kevés tejet.

    4

    Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és főzd még 5 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A kardamom a legjobb frissen őrölt, de a bolti is megfelelő.

    5

    Tedd hozzá a rózsavizet és a durvára vágott mandulát, majd főzd további 2-3 percig.

    A rózsavíz friss és virágos ízt ad a kheernek, de ne használd túl sokat.

    6

    Ha szükséges, hagyd kicsit hűlni, majd tálald. A vermicelli kheer hidegen és melegen is finom.

    Tálalás előtt tartsd egy kicsit a hűtőben, hogy még finomabb legyen.