A vermicelli tésztát egy kis serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna színt kap.
Ne hagyd elhanyagolni a tésztát, mert gyorsan leéghet. Folyamatosan keverd.
A tejet egy közepes lángon forrald fel egy nagy edényben, és keverd, hogy ne kapjon le a tej.
A tejet folyamatosan keverd, hogy elkerüld a bőrösödést.
Amikor a tej felforrt, add hozzá a pirított vermicelli tésztát, és főzd 5-7 percig, hogy a tészta megpuhuljon.
Ha a tej túl gyorsan elpárolgott, adj hozzá még egy kevés tejet.
Add hozzá a cukrot és a kardamomot, és főzd még 5 percig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A kardamom a legjobb frissen őrölt, de a bolti is megfelelő.
Tedd hozzá a rózsavizet és a durvára vágott mandulát, majd főzd további 2-3 percig.
A rózsavíz friss és virágos ízt ad a kheernek, de ne használd túl sokat.
Ha szükséges, hagyd kicsit hűlni, majd tálald. A vermicelli kheer hidegen és melegen is finom.
Tálalás előtt tartsd egy kicsit a hűtőben, hogy még finomabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.