Viennetta Csokoládé jégkrémtorta csokoládé rétegekkel

Viennetta Csokoládé

A Viennetta Csokoládé a klasszikus vaníliás verzió selymes, gazdag csokoládés változata, amely az 1990-es években jelent meg először, válaszul a csokirajongók növekvő igényére. A már meglévő rétegezett szerkezetet megtartva, ebben a változatban a krémes csokoládé fagylalt és a vékony, roppanós étcsokoládé lemezek kerültek a középpontba. Ahogy a szeletelt Viennetta Csokoládé hullámos mintázata feltárul, azonnal lenyűgöz eleganciájával és intenzív ízvilágával. Kiváló választás ünnepi alkalmakra vagy egyszerű hétvégi kényeztetésre. A csokirétegek minden falatnál roppannak, míg a fagylalt selymesen olvad a szájban. Tipp: A házi változat elkészítéséhez használt csokoládét érdemes 70% kakaótartalommal választani az igazán telt íz érdekében. Ha extrát szeretnél, megszórhatod vékony mogyoróforgáccsal a felső réteget – de ügyelj, hogy az ne fedje el a hullámos struktúrát.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
700 ml Csokoládé fagylalt
150 g Étcsokoládé
20 g Kókuszzsír

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csokoládé fagylaltot vedd ki a fagyasztóból, és hagyd állni szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig, amíg kenhető állagúvá válik. TIPP: Ne hagyd túl sokáig, mert a túl puha fagylalt elveszítheti a rétegek formáját.

    Ha nagyon meleg van, rövidebb idő is elég lehet a fagylalt felpuhításához. Figyeld a konzisztenciáját!

    2

    Olvaszd meg az étcsokoládét a kókuszzsírral vízgőz felett, amíg sima, selymes állagú nem lesz. TIPP: A kókuszzsír segíti, hogy a csokoládé vékonyan és ropogósan szilárduljon meg a rétegek között.

    Ügyelj arra, hogy a vízgőz ne érje a csokoládét, mert akkor kicsapódhat. A csokoládét folyamatosan kevergesd, amíg el nem olvad.

    3

    Egy téglalap alakú formát bélelj ki sütőpapírral. Kenj el benne egy vékony réteg fagylaltot, és egyenletesen simítsd el egy spatula segítségével. TIPP: Egy fém spatula megkönnyíti az egyenletes rétegezést.

    A sütőpapírt rögzítheted a forma aljához egy kevés olvasztott csokoládéval, így nem mozdul el a rétegezés során.

    4

    Csurgasd a fagylaltrétegre az olvasztott csokoládé egy részét. Tedd vissza a formát a fagyasztóba 5 percre, hogy a csoki gyorsan megszilárduljon. TIPP: Használj kiskanál hátulját a csoki szétkenésére.

    A csokoládé szilárdulását gyorsíthatod, ha a fagyasztóba teszed a formát.

    5

    Ismételd meg a rétegezést: fagylalt – csoki – fagyasztás, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Ügyelj rá, hogy a legfelső réteg fagylalt legyen. TIPP: Legalább 5–6 réteget készíts a látványos végeredményért.

    A rétegek vastagságát variálhatod, attól függően, hogy mennyi fagylaltod és csokoládéd van.

    6

    Helyezd a kész desszertet a fagyasztóba legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakán át. Tálalás előtt 5 percig hagyd szobahőmérsékleten, majd éles késsel szeleteld. TIPP: A szeletelés előtt mártsd a kést forró vízbe – így nem törik meg a réteg.

    A szeleteléshez használhatsz elektromos kést is, ami még egyenletesebb szeleteket eredményez.