A csokoládé fagylaltot vedd ki a fagyasztóból, és hagyd állni szobahőmérsékleten kb. 10-15 percig, amíg kenhető állagúvá válik. TIPP: Ne hagyd túl sokáig, mert a túl puha fagylalt elveszítheti a rétegek formáját.
Ha nagyon meleg van, rövidebb idő is elég lehet a fagylalt felpuhításához. Figyeld a konzisztenciáját!
Olvaszd meg az étcsokoládét a kókuszzsírral vízgőz felett, amíg sima, selymes állagú nem lesz. TIPP: A kókuszzsír segíti, hogy a csokoládé vékonyan és ropogósan szilárduljon meg a rétegek között.
Ügyelj arra, hogy a vízgőz ne érje a csokoládét, mert akkor kicsapódhat. A csokoládét folyamatosan kevergesd, amíg el nem olvad.
Egy téglalap alakú formát bélelj ki sütőpapírral. Kenj el benne egy vékony réteg fagylaltot, és egyenletesen simítsd el egy spatula segítségével. TIPP: Egy fém spatula megkönnyíti az egyenletes rétegezést.
A sütőpapírt rögzítheted a forma aljához egy kevés olvasztott csokoládéval, így nem mozdul el a rétegezés során.
Csurgasd a fagylaltrétegre az olvasztott csokoládé egy részét. Tedd vissza a formát a fagyasztóba 5 percre, hogy a csoki gyorsan megszilárduljon. TIPP: Használj kiskanál hátulját a csoki szétkenésére.
A csokoládé szilárdulását gyorsíthatod, ha a fagyasztóba teszed a formát.
Ismételd meg a rétegezést: fagylalt – csoki – fagyasztás, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Ügyelj rá, hogy a legfelső réteg fagylalt legyen. TIPP: Legalább 5–6 réteget készíts a látványos végeredményért.
A rétegek vastagságát variálhatod, attól függően, hogy mennyi fagylaltod és csokoládéd van.
Helyezd a kész desszertet a fagyasztóba legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakán át. Tálalás előtt 5 percig hagyd szobahőmérsékleten, majd éles késsel szeleteld. TIPP: A szeletelés előtt mártsd a kést forró vízbe – így nem törik meg a réteg.
A szeleteléshez használhatsz elektromos kést is, ami még egyenletesebb szeleteket eredményez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.