Viennetta Orange Chocolate fagylalt narancsos rétegekkel és ropogós csokoládéval tálalva

Viennetta Orange Chocolate

A Viennetta Orange Chocolate fagylalt az egyik legfinomabb réteges desszert, amely az édes narancs és az intenzív étcsokoládé tökéletes kombinációját nyújtja. A roppanós csokoládé és a friss narancsíz minden falatnál különleges élményt ad. Ha szereted a citrusos csokoládés finomságokat és az elegáns desszerteket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
470 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 ml Tejszín
200 ml Sűrített tej
10 g Narancshéj (reszelt)
50 ml Narancslé (frissen facsart)
150 g Étcsokoládé
20 ml Kókuszolaj
5 ml Vanília kivonat
100 g Narancsszeletek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban verd fel a hideg tejszínt habbá, amíg közepesen kemény állagú lesz.

    A tejszín legyen nagyon hideg, és a tál is, amiben felvered, hogy könnyebben habosodjon.

    2

    Add hozzá a sűrített tejet, a vanília kivonatot, a frissen facsart narancslevet és a reszelt narancshéjat, majd óvatosan keverd össze.

    A narancshéjat csak a narancs külső, színes rétegéből reszeld, mert a fehér rész keserű lehet.

    3

    Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy folyékonyabb legyen.

    Ügyelj arra, hogy a tál alja ne érjen a forró vízbe, mert a csokoládé könnyen megéghet.

    4

    Egy hosszúkás formát bélelj ki sütőpapírral, majd simíts bele egy réteg narancsos fagylaltkrémet.

    A sütőpapír segít, hogy könnyen ki tudd emelni a kész Viennettát a formából.

    5

    Önts egy vékony réteg olvasztott csokoládét a fagylaltrétegre, és tedd a fagyasztóba 10 percre, hogy megszilárduljon.

    A csokoládé gyorsabban megszilárdul, ha előzőleg a fagyasztóba teszed a formát.

    6

    Ismételd meg a rétegezést, amíg az összes fagylaltkrém és csokoládé el nem fogy. Ügyelj arra, hogy a tetejére csokoládéréteg kerüljön.

    A rétegek legyenek egyenletesek, hogy szép legyen a végeredmény.

    7

    Fagyaszd legalább 4 órán keresztül, hogy teljesen megdermedjen.

    A legjobb, ha egy éjszakán át fagyasztod, hogy biztosan teljesen megdermedjen.

    8

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, majd vágd szeletekre, és díszítsd friss narancsszeletekkel.

    A szeleteléshez használj forró vízbe mártott kést, így szebb szeleteket tudsz vágni.