Viennetta Tiramisu jégkrémtorta kakaóval és csokoládéval

Viennetta Tiramisu

A tiramisu az olasz desszertek egyik legismertebb és legnépszerűbb képviselője, amely az 1960-as években vált híressé Észak-Olaszországban. A kávé, kakaó, mascarpone és tojásos krém kombinációját hamarosan jégkrém formában is elkezdték feldolgozni, így született meg a tiramisu ízesítésű Viennetta, amely egyesíti a tradicionális olasz ízvilágot a modern fagyasztott desszertek szerkezetével. A házi változat lehetővé teszi, hogy ezt az elegáns édességet egyszerű alapanyagokból, mégis látványosan és finoman készítsd el. A vékony csokirétegek roppanása és a lágy tiramisu fagylalt találkozása minden falatban élvezetet nyújt. Tökéletes választás ünnepi alkalmakra, vacsorák lezárásaként vagy különleges vendégek fogadásához. Ha még intenzívebb tiramisu élményre vágysz, pár csepp kávékivonatot is adhatsz a fagylalthoz rétegezés előtt – de csak mértékkel, hogy ne legyen túl markáns az íz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
2150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
700 ml Tiramisu ízesítésű fagylalt
150 g Étcsokoládé
20 g Kókuszzsír
1 ek. Kakaópor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tiramisu fagylaltot vedd ki a fagyasztóból, és hagyd 10–15 percig állni szobahőmérsékleten, amíg enyhén megpuhul. TIPP: A fagylalt akkor ideális, ha kanállal könnyen formázható, de nem olvadt.

    Ha sietsz, a mikróban 5-10 másodpercig melegítheted, de figyelj, nehogy megolvadjon!

    2

    Olvaszd meg az étcsokoládét a kókuszzsírral vízgőz felett, amíg sima és selymes állagot kapsz. TIPP: A kókuszzsír segíti a csokoládé vékony rétegeinek gyors dermedését.

    A vízgőz felett olvasztásnál ügyelj, hogy a csokoládé ne érintkezzen a vízzel.

    3

    Egy téglalap alakú kenyérformát bélelj ki sütőpapírral. Simíts el az alján egy vékony réteg fagylaltot, majd csorgasd rá a csokoládé egy részét. TIPP: A spatula vagy simítókanál segít egyenletes vastagságot elérni.

    A sütőpapír használata megkönnyíti a kész desszert kiemelését a formából.

    4

    Tedd a formát a fagyasztóba 5 percre, hogy a csokoládé gyorsan megszilárduljon. Ezután ismét rétegezz fagylaltot, csokoládét, majd fagyasztás. TIPP: Legalább 5 réteget alakíts ki a klasszikus Viennetta textúráért.

    A rétegek vastagságát ízlés szerint variálhatod.

    5

    Az utolsó fagylaltréteg tetejére ne csorgass csokoládét, hanem egyenletesen szórd meg finom kakaóporral. TIPP: Használj teaszűrőt, hogy a kakaópor szép egyenletesen oszoljon el.

    A kakaópor helyett használhatsz reszelt csokoládét is.

    6

    Fagyaszd le az egész desszertet minimum 4 órára vagy egy éjszakára. Tálalás előtt 5 percig hagyd szobahőmérsékleten állni, majd szeleteld. TIPP: Meleg vízbe mártott késsel könnyebb szeletelni.

    A kést minden szeletelés előtt mártsd forró vízbe, hogy szép szeleteket kapj.