Viennetta Vanília jégkrémtorta csokoládé rétegekkel

Viennetta Vanília

A Viennetta jégkrémtorta 1982-ben jelent meg először az Egyesült Királyságban, azóta pedig világszerte ikonikus desszertté vált. A vékony, hullámos csokoládérétegek és a krémes vaníliafagylalt mesteri kombinációja azonnal belopta magát az édesszájúak szívébe. A különleges textúráját úgy alakították ki, hogy szeletelve is mutatós maradjon, mégis könnyen vágható legyen. Ez a desszert nemcsak elegáns, hanem egyszerűen elkészíthető is otthoni körülmények között. A házi változat lehetőséget ad arra, hogy személyre szabhasd az ízeket: a vanília helyett használhatsz csokoládé vagy kávéfagyit, a csokoládé rétegekbe pedig akár mogyorót is keverhetsz. A Viennetta tökéletes választás ünnepi alkalmakra, vasárnapi ebédek végére vagy egyszerűen csak egy látványos hétköznapi desszertként is. TIPP: Ha extra ropogós csokirétegre vágysz, használj kevesebb kókuszzsírt az olvasztás során.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
1920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
700 ml Vanília fagylalt
150 g Étcsokoládé
20 g Kókuszzsír

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vanília fagylaltot tedd át egy keverőtálba, és hagyd szobahőmérsékleten állni 10–15 percig, amíg kissé megpuhul. TIPP: Ne várd meg, míg teljesen elolvad – krémes, könnyen kenhető állagra van szükség.

    Ha nincs időd várni, tedd a mikróba pár másodpercre, de figyelj, nehogy megolvadjon!

    2

    Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett a kókuszzsírral együtt, amíg sima és folyékony lesz. TIPP: A kókuszzsír segít abban, hogy a csokoládé vékonyan és ropogósan dermedjen meg a rétegek között.

    A vízgőz felett olvasztás során ügyelj arra, hogy a csokoládé ne érintkezzen a vízzel.

    3

    Egy téglalap alakú kenyérformát vagy szilikonformát bélelj ki sütőpapírral. Teríts el benne egy vékony réteg fagylaltot, majd simítsd el egy spatulával. TIPP: Használj nedves kanalat, hogy ne ragadjon rá a fagylalt.

    A szilikon forma használata esetén nem feltétlenül szükséges sütőpapír.

    4

    Locsold meg a fagylaltréteget az olvasztott csokoládé egy részével. Vékony, hullámos réteget képezz, majd tedd be a fagyasztóba 5 percre, hogy megdermedjen. TIPP: A csokoládé akkor ideális, ha szobahőmérsékletű, de még folyékony.

    A csokoládét egy zacskóba töltve, majd annak a sarkát kivágva könnyebben tudod egyenletesen eloszlatni.

    5

    Ismételd meg a rétegezést: fagylalt – csokoládé – fagyasztás, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A legfelső réteg fagylalt legyen. TIPP: Legalább 5-6 réteget készíts a klasszikus Viennetta textúra érdekében.

    A rétegek számát és vastagságát ízlés szerint alakíthatod.

    6

    Fagyaszd le a kész süteményt legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakán át. Tálalás előtt 5 percig hagyd szobahőmérsékleten állni, majd szeleteld éles késsel. TIPP: A késsel forró vízbe mártva könnyebb lesz a szeletelés.

    A kést minden szeletelés előtt mártsd forró vízbe, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj.