A vanília fagylaltot tedd át egy keverőtálba, és hagyd szobahőmérsékleten állni 10–15 percig, amíg kissé megpuhul. TIPP: Ne várd meg, míg teljesen elolvad – krémes, könnyen kenhető állagra van szükség.
Ha nincs időd várni, tedd a mikróba pár másodpercre, de figyelj, nehogy megolvadjon!
Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett a kókuszzsírral együtt, amíg sima és folyékony lesz. TIPP: A kókuszzsír segít abban, hogy a csokoládé vékonyan és ropogósan dermedjen meg a rétegek között.
A vízgőz felett olvasztás során ügyelj arra, hogy a csokoládé ne érintkezzen a vízzel.
Egy téglalap alakú kenyérformát vagy szilikonformát bélelj ki sütőpapírral. Teríts el benne egy vékony réteg fagylaltot, majd simítsd el egy spatulával. TIPP: Használj nedves kanalat, hogy ne ragadjon rá a fagylalt.
A szilikon forma használata esetén nem feltétlenül szükséges sütőpapír.
Locsold meg a fagylaltréteget az olvasztott csokoládé egy részével. Vékony, hullámos réteget képezz, majd tedd be a fagyasztóba 5 percre, hogy megdermedjen. TIPP: A csokoládé akkor ideális, ha szobahőmérsékletű, de még folyékony.
A csokoládét egy zacskóba töltve, majd annak a sarkát kivágva könnyebben tudod egyenletesen eloszlatni.
Ismételd meg a rétegezést: fagylalt – csokoládé – fagyasztás, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A legfelső réteg fagylalt legyen. TIPP: Legalább 5-6 réteget készíts a klasszikus Viennetta textúra érdekében.
A rétegek számát és vastagságát ízlés szerint alakíthatod.
Fagyaszd le a kész süteményt legalább 4 órára, de legjobb egy éjszakán át. Tálalás előtt 5 percig hagyd szobahőmérsékleten állni, majd szeleteld éles késsel. TIPP: A késsel forró vízbe mártva könnyebb lesz a szeletelés.
A kést minden szeletelés előtt mártsd forró vízbe, hogy szép, egyenletes szeleteket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.