Egy közepes tálban keverd össze a földimogyoróvajat, szójaszószt, rizsecetet és a vizet.
Használj krémes állagú földimogyoróvajat. Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá több vizet.
Add hozzá a barna cukrot, lime levét és a reszelt fokhagymát, majd alaposan keverd össze.
A lime levét frissen facsard. A barna cukor helyett használhatsz mézet is.
Szórj hozzá chili pelyhet, és keverd simára a mártást.
A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nincs chili pehely, használhatsz apróra vágott friss chilit is.
Ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a kívánt állagot elérd.
A szósz állaga legyen selymes és könnyen önthető.
Tálald friss zöldségekkel, tavaszi tekercsekkel vagy grillezett húsokkal.
A szósz hűtőben 3-4 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.