Földimogyorós szósz tálalva tavaszi tekercsekkel

Vietnámi földimogyorós szósz

A vietnámi földimogyorós szósz az ázsiai konyha egyik kedvelt eleme, amelyet gyakran tavaszi tekercsek mellé tálalnak. A földimogyoró gazdag, krémes ízét a szójaszósz és a rizsecet teszi igazán kiegyensúlyozottá. Ez a szósz tökéletesen illik grillezett húsokhoz és zöldségekhez is. Próbáld ki ezt a receptet, hogy megízleld Vietnam autentikus ízeit otthon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Földimogyoróvaj
30 ml Szójaszósz
20 ml Rizsecet
50 ml Víz
10 g Barna cukor
10 ml Friss lime leve
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
1 tk. Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes tálban keverd össze a földimogyoróvajat, szójaszószt, rizsecetet és a vizet.

    Használj krémes állagú földimogyoróvajat. Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá több vizet.

    2

    Add hozzá a barna cukrot, lime levét és a reszelt fokhagymát, majd alaposan keverd össze.

    A lime levét frissen facsard. A barna cukor helyett használhatsz mézet is.

    3

    Szórj hozzá chili pelyhet, és keverd simára a mártást.

    A chili pehely mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nincs chili pehely, használhatsz apróra vágott friss chilit is.

    4

    Ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy a kívánt állagot elérd.

    A szósz állaga legyen selymes és könnyen önthető.

    5

    Tálald friss zöldségekkel, tavaszi tekercsekkel vagy grillezett húsokkal.

    A szósz hűtőben 3-4 napig eláll. Tálalás előtt keverd át.