Hevítsd fel a cukrot egy serpenyőben alacsony lángon, amíg megolvad és karamellizálódik.
Legyél türelmes és ne keverd a cukrot, amíg nem kezd olvadni. Ha kevered, könnyen kristályosodhat. Figyeld, nehogy megégjen, mert keserű lesz!
Adj hozzá a szezámolajat, az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, és pirítsd illatosra.
A fokhagymát és gyömbért ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adnak a mártásnak.
Öntsd hozzá a halalaplevet, a vizet és a halszószt, majd keverd össze alaposan.
Ha nincs halalapleved, használhatsz csirke alaplevet is, de a halalaplé autentikusabb ízt ad.
Adj hozzá csilipelyhet, és főzd a szószt közepes lángon, amíg kissé besűrűsödik.
A csilipelyhet ízlés szerint adagold. Ha nem szereted a nagyon csípőset, kevesebbet tegyél bele.
Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald sült hal vagy grillezett tenger gyümölcsei mellé.
A mártás hidegen is finom, de melegen az ízek jobban érvényesülnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.